U mjesecu darivanja puno roditelja nalazi se na “sto muka” kada kupuje poklone za svoje mališane. Prvo nas posjećuje Sveti Nikola, pa onda Djed Mraz, pa ako još nekome u međuvremenu “uskoči” i rođendan, zasigurno nije lako ispuniti listu želja. Svi roditelji zasigurno sami sebi svake godine obećaju da one iduće neće pretjerivati i da će usporiti sa silnim poklonima, no dječjim je željama i veselju na licu ponekad tako teško odoljeti, lošoj financijskoj situaciji usprkos.

U moru igračaka svih vrsta i oblika ponekad je teško izdvojiti i pronaći idealan poklon za mališana. Kako bi to uspjeli, osluškujte želje vašeg mališana i pokušajte ih uskladiti s vašim financijskim mogućnostima. Mališani se između ostalog djelomično uvijek povode za trenutačnim trendovima, tako da popularni Malci i trenutačno super popularni Ratovi zvijezda zasigurno su dobitna kombinacija. Osim toga, Lego kockice su uvijek hit igračka koju mališani obožavaju. No, ove godine, jedan od glavnih hitova zasigurno su i drvene igračke čiji se veliki povratak na scenu i listu najpopularnijih nazire već zadnjih nekoliko godina.

Osim drvenih, veliki povratak imaju i tradicionalne lutke, popularne “Bebe” koje smo kao djeca imali gotovo svi iz generacija 80-ih i 90-ih godina 20. stoljeća. Dakle, vidljivo je da se na tron najpopularnijih vraćaju igračke koje nisu tableti i svjetleće video konzole, koje su bile obavezan ili veoma željan poklon djece zadnjih nekoliko godina.

No, ako vaši mališani i nemaju neku predodžbu što zapravo žele i želje im se mijenjaju iz sata u sat, pokušajte se inspirirati našim popisom ovogodišnjih najpopularnijih igračaka.

1. Drvene igračke

Kao što je već spomenuto, drvene igračke krasi veliki povratak na tržište. Mogu se kupiti zaista svugdje, od velikih trgovačkih lanaca do malih, kreativnih proizvođača. Postoje u različitim varijantama, od drvenih puzli, različitih igara do onih na povlačenje. Prilagođene su za različite dobne skupine, od najmanjih do onih malo starijih.

2. Lutke i “bebe”

Najčešće se poklanjaju djevojčicama, no vole ih i dječaci. Tradicionalne ćelave lutke na velika vrata vraćaju se kao hit igračka za mališane.

3. Lego

Legići su uvijek pun pogodak! Posebno ako su na temu trenutačno popularnih Ratova zvijezda. Također, od nedavno postoje i za djecu mlađih dobnih skupina.

4. Trampolin

Ponukani činjenicom kako djeca provode mnogo vremena ispred ekrana, roditelji imaju tendenciju kupovati igračke koje će djeca koristiti na otvorenom kada zatopli. Trampolin je zasigurno dobar odabir kao i sve vrste dvoraca i sličnih varijacija na temu, koje osiguravaju sigurno i mekano skrovište za djecu punjeno lopticama i sličnim rekvizitima, te osiguravaju sate i sate sigurne igre.

5. Bicikli i guralice

U skladu s povratkom na otvoreno, bicikli za veće te guralice za nešto manje mališane, zasigurno ne mogu biti loš odabir poklona.

6. Karaoke set “Snježno kraljevstvo”

Vaša djevojčica već ima cijelu kolekciju iz popularnog “Snježnog kraljevstva” i obožava sve po redu vezano uz Elsu i Anu? Pa zašto onda ne bi imala i ovaj karaoke set na temu Snježnog kraljevstva? Još jedna izvedba popularne “Let it go” u karaoke izvedbi vaše djevojčice zasigurno će rastopiti mnoga srca.

7. Pričalice, sviralice, sveznalice

Sve igračke iz serija “sveznalica” namijenjene su mlađim mališanima. Mališani ih obožavaju, pjevaju i plešu s njima, dok im one pomažu u istraživanju i učenju. Poklon s kojim ne možete pogriješiti.

8. Svjetleći mač Ratova zvijezda

Jednostavno trenutačni “must have” koji se zaista može kupiti svugdje.

9. Dječja drvena željeznica

Još jedna u nizu drvenih igračaka. Poklon s kojim su mališani ushićeni, a s kojim se vole igrati i odrasli.

10. Barbie lutke

Igračka koju vole i s kojom su odrastale generacije djevojčica. Često osporavana zbog svojih proporcija i fizičkog izgleda, ali nezamjenjiva u dječjem odrastanju i igri.