Kada otvorite interaktivnu slikovnicu “Oscar”, prvo što će vas razveseliti jesu predivne rukom slikane ilustracije nagrađivane ilustratorice Andree Petrlik Huseinović. Prvotno objavljena u tiskanom izdanju u preko 120 zemalja svijeta i na 30 jezika, slikovnica o sloniću Oscaru sada je dobila novi život u obliku aplikacije za iPad, iPhone i iPod Touch. Već omiljena među djecom, ova će slikovnica zasigurno osvojiti i one koji se još nisu imali prilike upoznati s veselim Oscarom i njegovom pričom.

A priča je to o sloniću koji se uputi u životnu avanturu u potrazi za Slonogradom, odnosno mjestom gdje žive drugi slonovi. Putem će otkriti zanimljive životinjske svjetove i nove prijatelje. I dok je želio upoznati svijet, upoznao je slonicu Tonkicu, odnosno ljubav. Nećemo otkrivati detalje i kraj priče za one koji Oscara još nisu čitali, ali ćemo potvrditi da je priča zanimljiva, vesela i dinamična. Autor priče je Kašmir Huseinović.

Osim teksta na engleskom i hrvatskom jeziku, aplikacija ima i mogućnost naracije, kao i pozadinsku glazbu koji se po potrebi isključuju u glavnom meniju ukoliko želite sami čitati djetetu. Maknuti se može i ispisani tekst, pa djeca mogu uživati samo u slikama, odnosno ilustracijama te u igri s interaktivnim dijelovima na svakoj stranici. Interaktivni elementi omogućuju djeci da istražuju priču svojim dodirom, uz laganu muziku te ujedno razvijaju fine motoričke sposobnosti.

Slikovnicu preporučujemo djeci od 2 do 7 godina. Dostupna je u AppStoreu, odnosno ovdje.


Grafika i ilustracije: čista petica
Navigacija: pregledna, jednostavna za korištenje
Opcije: jezici (hrvatski i engleski), naracija (on/off), pozadinska glazba (on/off), jačina zvuka

Za dob: 2-7 godina
Cijena: 2,99 dolara

Ukupna ocjena: 5 od 5