Sanja Pilić naša je najpoznatija književnica za djecu. Iza sebe ima preko trideset objavljenih knjiga i bezbroj priča objavljenih u dječjim časopisima. Njen najnoviji književni izum su simpatične priče/slikovnice o Maši.

U prvoj knjizi “Maša i gosti” upoznajemo druželjubivu djevojčicu koja obožava ići u goste. Zamjera odraslima što za druženje često nemaju vremena. Maša brine o svom psiću Flokiju, svađa se sa starijim bratom kojem podvaljuje sol u kakao i vrijeme provodi šetajući Zagrebom u kojem se čak uspijeva i izgubiti.

Druga knjiga “Maša i nova učenica” donosi priču o sramežljivoj i bucmastoj djevojčici Tajani koja dolazi u Mašin razred. Tajana nema tatu, nema ni dobre ocjene u školi, a učenici je zadirkuju. Maša joj priskače u pomoć i pomaže joj u prevladavanju srama.

Ove iznimno zanimljive, kratke priče idealne su za klince koji uče čitati i djecu u nižim razredima osnovne škole. Pisane su većim slovima i upotpunjene lijepim, životnim i velikim ilustracijama Katarine Halužan. Djeca će se u Mašinim zgodama zasigurno prepoznati i uživat će u njezinim neobičnim dogodovštinama koje su zapravo priče iz njihove vlastite svakodnevice.

Odlična je vijest da Sanja u ladici ima još dvije priče o Maši koje samo što nisu stigle na police. U jednoj će nas Maša upoznavati sa zoološkim vrtom i životinjama dok će u drugoj slaviti Božić i veseliti se zimskim radostima koje s njim dolaze.

Nađite malo vremena i potaknite klince na čitanje jer kako bi Maša rekla: „Vi odrasli ionako previše radite!“

Napisala: Sanja Pilić
Ilustrirala: Katarina Halužan
Nakladnik: Mozaik knjiga

Uvez: tvrdi
Format: 21×23,5 cm
Broj stranica: 50

Okvirna cijena: 60 kn
Za dob: 7 – 11 godina