Kad je dijete ljuto, ponekad ne zna na primjeren način izraziti tu snažnu, negativnu emociju, pa je okrene prema sebi i sam sebe ozljeđuje. Bilo da udara nožicama, ručicama ili glavom u nešto tvrdo, bilo da grize nokte ili sam sebe pljuska po licu, samoozlujeđivanje treba spriječiti i pomoći djetetu da izrazi ljutnju na prihvatljiv način.

Djecu tome uči i predstava “Kad je ljut, zeko se ozlijedi” nastala prema istoimenoj slikovnici izdavačke kuće Evenio. Na predstavi su kao savjetnice sudjelovale i autorice priče, Tatjana Gjurković i Tea Knežević, a predstavu izvodi kazalište Dječji grad.

Priča je to o jednom zeki koji se jako volio družiti i na seoskom imanju tražio prijatelje s kojima bi se igrao. No čini se da nitko za njega nije imao vremena. Zato se zeko toliko naljutio da je snažno šapom udario o drvo i tako je sam sebe ozlijedio. Sva sreća da je u istome selu živjela i pametna sova, koja mu je pomogla riješiti problem.

Kroz ovu veselu i razigranu predstavu punu dječjih songova i jednostavnu priču djecu se uči kako prepoznati vlastite emocije i riješiti problem ili zadovoljiti potrebu koja stoji iza ljutnje.

Gdje i kada pogledati predstavu?

KADA?
10. ožujka 2017. u 18.15 sati

GDJE?
Dječji grad, Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb

Više o predstavi

Više o predstavi potražite na Facebook stranici predstave ili na stranicama kazališta Dječji grad.

Slikovnicu naručite u Klinfo Shopu.