Najobožavaniji boy band među tinejdžerima diljem planete ispričao je svoju priču u dokumentarno-koncertnom filmu koji prati turneju Take me home. Directioneri, kako se nazivaju fanovi britanske petorke, uživat će u ispovijestima mladića koji su u kratkom vremenu i sasvim slučajno postali glazbeni fenomen današnjice. Beskrajno simpatični i pozitivni dečki svojom su glazbom povezali cijeli svijet, a film će fanove veseliti i skratiti im vrijeme do iduće turneje.

Tinejdžerske zvijezde i zvjezdice dolaze i odlaze s novim generacijama. Fanovi ih stvaraju i fanovi ih napuštaju. One Direction nije iznimka, a njihova je priča započela na popularnom X-factoru gdje su sasvim slučajno osnovali bend i već nakon prvog nastupa pred studio privukli tristotinjak obožavatelja. Izvedbe su se redale, a još prije samog finala sezone, broj obožavatelja bio je zavidan. Iako su osvojili tek treće mjesto, producent Simon Cowell odmah im je ponudio suradnju koja se pokazala kao pun pogodak.

Redatelj Morgan Spurlock ciljao je na siguran i provjeren proizvod te bend predstavio kroz klasičan spomenar njihovih obiteljskih fotografija, snimaka s turneja i pohvala poznatih kolega.

Danas globalno popularni dvadesetogodišnjaci ostali su svoji  u privatnom životu,  a i u javnom nastupu. Oni su nimalo tipičan boy bend sastavljen od osobenjaka koji se žele istinski zabavljati i svoju sreću dijeliti s drugima.

O ukusima se ne raspravlja, ali jedno im valja priznati – neodoljiva energija koju šire među svoje, uglavnom obožavateljice, je nevjerojatna. Što se euforije tiče, može ih se bez ustručavanja usporediti s popularnim Beatlesima.

Pozitivan uzor u najosjetljivijoj životnoj dobi ključan je za kvalitetan razvoj i kreiranje ličnosti, a One Direction podigao je na noge mnoge mlade ljude koji se bore s nesigurnošću i drugim životnim izazovima. Istaknuli su se i svojim humanitarnim radom pa bez obzira na motiv takvog pothvata, pozitivan primjer nikada nije na odmet. Za razliku od sličnih, kratkotrajnih pokušaja obuzimanja glazbene scene, One Direction prije svega osvaja osobnošću pa se s razlogom mogu nazvati zaštitnim znakom čitave jedne generacije.

Film je namjenjen svim sadašnjim i budućim fanovima, a prikazuje se isključivo u 3D formatu.

Ako i vi kod kuće imate obožavateljicu 1D, slobodno je pustite u kino, jer se radi o tipičnoj pozitivnoj priči o “slučajnom” uspjehu sasvim običnih dječaka iz susjedstva, a jedina briga koju možete nakon filma očekivati, je još veća zaluđenost tinejdžerice ovim glazbenim idolima mladih.

Ocjena: 4/5

ULOGE: (članovi benda) Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles, Louis Tomlinson
ŽANR: dokumentarno-glazbeni spektakl
TRAJANJE FILMA: 93 minuta