Većini roditelja je poznata situacija kada su zbog (iznenadnih) obaveza morali nešto „iskemijati“ kako bi na vrijeme stigli po dijete u školu ili ga odveli na slobodnu aktivnost. Nisu im na raspolaganju baka servisi, dok su tete i susjede koje bi „uskočile“ u takvim situacijama više slučajnost, nego pravilo. Također, svi mi bismo se osjećali bolje i sigurnije kad bi češće bili u mogućnosti svojim roditeljima, bakama i djedovima uskočiti i pomoći prilikom odlaska doktoru, u ljekarnu, na poštu, tržnicu i sl. No, budimo realni, današni tempo života za to nam skoro uopće ne ostavlja prostora, a niti vremena.

Upravo kao rješenje za ovakve i slične situacije, krajem prošle godine, osnovana je udruga “Siguran korak” koja se bavi promicanjem kvalitetne i sigurne mobilnosti djece i starijih osoba u društvu. Primarni cilj “Sigurnog koraka” je omogućiti djeci, ali i starijim osobama sigurano kretanje u svakodnevnim aktivnostima. Paralelno s tim, roditeljima štedi vrijeme i novac jer više nema jurnjave po vječitim gradskim gužvama, plaćanja parkinga, ispijanja kava dok se čeka završetak neke aktivnosti.

„Sigurank korak“ omogućava siguran dolazak na odredište – u školu, kod logopeda, na nogomet, plivanje, ritmiku, košarku, balet, dramsku grupu, na poštu, u knjižnicu, kod doktora…

Tko su pratitelji i kako to izgleda u praksi?

Za siguran korak najmilijih na raspolaganju su članovi stručnog tima educiranog za kvalitetan rad i odnos sa djecom i starijim osobama. Voditelji/pratitelji dolaze do mjesta gdje se nalazi dijete/starija osoba te ga prate i vode do dogovorenog mjesta. Prema potrebi, pričekat će da aktivnost završi i pobrinuti se za siguran povratak kući.

Vođenje i pratnja su mogući pješice, javnim prijevozom, taxijem – ovisno o osobnim željama i potrebama.

Posebna prednost je u tome što se usluge „Sigurnog koraka“ mogu koristiti u kontinuitetu (npr. redovno odvođenje/dovođenje) ili jednokratno i pokriveno je područje cijelog Zagreba.

Dogovarenje vođenja također je prilagođeno klijentima – putem telefona, e-maila, a prema potrebi, osobno se dolazi do roditelja (gdje i kada mu najviše odgovara) te se dogovaraju svi potrebni detalji.

Cijena vođenja jedne osobe u trajanju do max. 60 minuta u jednom smjeru je 35 kn*, a ukoliko se uzme paket vođenja cijena je još povoljnija.
(*U ovu cijenu ne ulazi cijena karte javnog prijevoza i taxi usluge.)

Obratite se udruzi Siguran korak s punim povjerenjem

Za sve dodatne informacije, kao i za dogovore oko termina obratite se uz puno povjerenje:
 
Udruga „Siguran korak“
www.sigurankorak.hr
Mobitel: 099 3854 001
E-mail: info@sigurankorak.hr

Udruga „Siguran korak“ je tu kako bi osigurala pratnju u svakodnevnim aktivnostima i kretanju za one kojima je to najpotrebnije!