Fructal već 40 godina brine o tome da iz maloga izraste veliko. Za aktivne bebe pripremili su posebnu novost – instant kašice Frutek.

Proizvodi robne marke Frutek namijenjeni su nježnoj i osjetljivoj, a istovremeno i najzahtjevnijoj skupini: dojenčadi i maloj djeci koja se tek navikavaju na dopunsku prehranu i upoznaju različite okuse povrća i voća. Do sada su roditeljima bili dostupni sokovi, nektari i kašice Frutek.

Ove je godine Fructal najmlađima ponudio i nove instant žitno-mliječne kašice Frutek. Kašice ćete pronaći u lijepom kartonskom pakiranju sa simpatičnim mišićem koji će roditeljima zasigurno pomoći u stvaranju različitih pričica o svojim doživljajima.

 

Dobre prehrambene navike od prve žličice nadalje

Instant žitno-mliječne kašice Frutek izvor su sljedećih vitamina: C, niacina, B6, riboflavina, A, tiamina, folne kiseline, D i B12 te minerala: kalcija, željeza i cinka. Ukusne su i kremaste, glatke strukture, a odlikuju se odabranim okusima primjerenim za dojenčad.

Nove instant žitno-mliječne kašice dostupne su u tri različita okusa:
– riža s prijelaznim mlijekom i kukuruzom;
– riža s prijelaznim mlijekom, jabukom i kukuruzom;
– 5 žitarica s prijelaznim mlijekom i voćem.

Prva dva proizvoda, FRUTEK riža, prijelazno mlijeko, kukuruz i FRUTEK riža, prijelazno mlijeko, jabuka, kukuruz, proizvedena su od žitarica koje ne sadrže gluten, stoga su primjerena za dojenčad od 4. mjeseca nadalje (osim ako vam pedijatar ne savjetuje drugačije). Zahvaljujući svojem ugodnom i blagom okusu, instant kašica s prijelaznim mlijekom, jabukom i kukuruzom posebno je primjerena kao večernji obrok prije spavanja.

Treća kašica, Frutek 5 žitarica, prijelazno mlijeko, voće, namijenjena je djeci nakon 6. mjeseca jer je proizvedena od žitarica koje sadržavaju gluten. Smjernice za zdravu prehranu dojenčadi, naime, preporučuju da se nakon napunjenog 6. mjeseca i prije napunjenog 7. mjeseca, kada se dojenčad uglavnom još doji, u njihovu prehranu uvode i žitarice koje sadržavaju gluten (pšenica, ovas…). Tako se smanjuje opasnost od razvoja celiakije.

frutek okusi zitnih kasica

Brzo, brzo miš Frutek miješa, vodu u kašice zamiješa

Instant žitno-mliječne kašice Frutek nisu samo ukusne, već i praktične. Sadržaj paketa jednostavno prelijte prokuhanom vodom, dobro promiješajte, provjerite temperaturu i kašica je spremna.

 

Instant žitno-mliječne kašice Frutek predstavljaju ukusan način uvođenja dopunske prehrane. Provjerene sirovine, kontrolirani postupci prerade i stalna briga o vrhunskoj kvaliteti na svakom koraku Fructalove su najveće prednosti i uvjet za osiguravanje sigurnih proizvoda najveće kvalitete.

 

Osim instant kašica najmlađima su dostupni i novi instant-čajevi Frutek. Namijenjeni su gašenju žeđi dojenčadi, male i veće djece, a primjereni su i tijekom postupnog uvođenja guste hrane. Zahvaljujući odabranim i kvalitetnim sastojcima i blagom okusu instant-čajevi izvrstan su odabir za vaše mališane.

Informacije o Frutekovim proizvodima potražite na web-stranici Frutek.si ili na Frutekovom profilu na Facebooku, gdje možete pročitati i o novim proizvodima, a istovremeno ćete pronaći i ostale korisne informacije, savjete, novosti i odgovoriti na nagradna pitanja.