U jednom malom međimurskom selu Belica živi 32-godišnji Siniša Dodlek, zavarivač u jednoj čakovečkoj tvrtki koji u svojoj garaži u sklopu obiteljske kuće krije jedan zanimljiv hobi. Naime, Siniša, stare i neispravne metalne dijelove, lance, lančanike, lagere, žarulje, jednom riječju svega što mu dođe pod ruku pretvara u unikatne predmete – životinje, robote, tenkove, likove iz crtanih filmova. Ističe da je na ideju o bavljenju ovim neobičnim hobijem došao sasvim slučajno prije otprilike pola godine kada je htio napraviti jedan motor, imao je samo dva “lagera” i odlučio da bi to mogli biti kotači. Zadovoljan odrađenim, odlučio je nastaviti se igrati s metalnim odbačenim stvarima.

vlak1

Posebno je ponosan na svoju zbirku “Malaca” poznatih animiranih likova koje je napravio od starih vatrogasnih aparata. Izrađivao ih je nekoliko dana i neopisivo su mu dragi jer su “Malci” oduševili svu djecu iz njegova susjedstva, ali i šire. Najdulje je izrađivao robota Walla-a, za izradu najjednostavnijeg eksponata potrebno mu je oko dva sata, a za one kompliciranije i do dva puna dana. Ove metalne zanimljive komade, Siniša izrađuje etapno, korak po korak, bez skica i nacrta, od dijelova s kojima trenutno raspolaže i koji mu dođu pod ruku, pa stoga ni on do samoga kraja ne zna što će na kraju ispasti.

Ovaj simpatični Međimurac za kraj nam je otkrio da ima još nekoliko zanimljivih ideja koje u skorije vrijeme planira realizirati i da će ustrajno raditi na tome da ljudima objasni da od smeća i otpada mogu nastati zanimljive i estetski lijepe stvari. Nas je uvjerio da je u potpunosti u pravu.

Sve Sinišine eksponate objedinjene pod imenom Metal Art Isac možete vidjeti i na društvenoj mreži facebook.