Već deset godina, bračni par Marko i Mira Mamić svojim vlastitim rukama, ispunjavaju želje djece svih uzrasta. Naime, vlasnici obiteljskog obrta Marko-dizajn već godinama svojim su kupcima prepoznatljivi po dječjem tekstilu. Sve što mališani zamisle, oni ostvaruju, pa je tako u njihovoj radionici nastalo odijelo Petra Pana za školsku predstavu, haljine za male djeveruše, jedinstvena baby odjela za krstitke, leptir mašne za male frajere i razne haljinice dostojne princeza. Veliku ljubav prema radu i “višak” mašte dobro su iskoristili te su prije četiri godine svoje najvjernije kupce – klinceze iznenadili novom kolekcijom proizvoda My Dolly, među kojom se posebno ističu ruksaci na kojima su u centru pozornosti unikatne lutkice. My Dolly ujedno je i bio povod razgovora sa simpatičnom obitelji Mamić.

Što sve nudite u svome asortimanu? Posebno me zanimaju ruksaci, koliko dugo vam treba da izradite ruksak i od čega ga izrađujete?

My Dolly kolekcija prvi put je proizvedena prije 4 godine, a počeli smo s haljinama i tunikama za sve uzraste. Ideja za My Dolly ruksake došla je prošle godine i od tada su neizostavni dio naše kolekcije. Svaki komad My Dolly kolekcije je unikatan i ručno izrađen, pa tako i My Dolly ruksaci za čiju izradu je potrebno dva sata. Ruksaci su napravljeni od kombinacije pamuka, samta, vune i pliša raznih boja i uzoraka. Svaka pletenica se posebno plete, i svaki pon-pon ručno izrađuje, dodatno se izrađuju i ukrasi koji krase haljinice i kapice lutkica na ruksacima i haljinicama. Šarene i razigrane kombinacije materijala na kraju tvore neodoljivi ruksak kojem će se veseliti sve mame, bake, tete i naravno male klinceze.

Tko su vaši najčešći kupci?

Sve češći kupci su i turisti koji su oduševljeni s jedinstvenošću svakog proizvoda. My Dolly kolekcija je obišla cijeli svijet – naše ruksake i haljinice nose djeca u Južnoj Americi, Kanadi, Australiji, SAD-u, jedna baka godinama šalje zanimljive haljinice u Grčku unuci, mladi Japanac se oduševio ruksacima i jedan odnio u Tokio, u Švicarsku je otišao kompletić haljine i ruksaka od kojeg se klinceza nije odvajala niti za laku noć.

dolly-dizajn

Foto: Privatni album

Kakve materijale prilikom izrade koristite?

Materijali koji se koriste su pažljivo odabrani kako bi i najosjetljivijoj koži mališana bilo ugodno. Većinom se radi o 100% pamuku. Također, sve se posebno može ukrasiti odmah i na licu mjesta prema željama kupca. Ono što nas čini posebnima je i to što sve oštećene artikle popravljamo o vlastitom trošku. Nema ništa ljepše nego kada razveselite one najmlađe jednostavnim popravkom lutkice, cvijeta ili mašnice. Maksimalno se trudimo da zadovoljimo standarde visoke kvalitete, jedinstvene usluge i pristupačne cijene. Sav naš trud možete vidjeti i na facebook stranici Plavi dućan.

Čini se, ne nedostaje vam kreativnosti. Kakvi su Vaši planovi u budućnosti?

Kao što se da primijetiti, mi smo vesela i pričljiva kreativna obitelj. Pa da malo skratimo, skočit ćemo kratko na pregled budućih planova. U planu nam je izrada i My Dolly dekica za djecu, pa i dekorativnih i uporabnih jastučića za dječje sobe. Trenutno kreiramo i ruksake za dečke , te dekice za dječja kolica. Također, nova kolekcija za zimu je u pripremi i vjerujemo da će razveseliti ponovno sve klince i klinceze, a time i njihove roditelje.

Što vas na kraju dana usrećuje?

Na kraju dana kada nam stignu mailovi i poruke sa slikama dječjih prestava, priredbi, svadbi, krstitki ili rođendanskih proslava znamo da smo napravili odličan posao i uljepašali dan još jednom mališanu, klincezi i njima najbližima. Veselimo se novim prilikama i idejama, i nadamo se da će i one jednako usrećiti naše velike i male kupce.