Prije nekoliko dana na Interliberu je predstavljena nova slikovnica njemačkog autora Christiana Pletza – Nilski konjić Tu-Tu. Radnja priče događa se u Africi i prati avanturu nilskog konjića kojem su krivolovci oteli mamu. Tužni i uplašeni nilski konjić odlučio je potražiti svoju mamu te se prostranstvima Afrike zaputio u veliku životnu avanturu.

No ubrzo mu put prepriječi skupina mišića.

„Hej, ti, kako se zoveš?“ upitao ga je jedan miš.

„Kako ti je ime?“ želio je znati drugi.

„Što to znači – ime?“ začuđeno upita nilski konjić.

„Pa onako kako te zove tvoja majka, to je tvoje ime“ zacičali su mišići. Nilski konjić promisli i prisjeti se glasnog „tu-tu“ koji je čuo kad su lovci odvozili njegovu mamu.

„Tu-Tu me zvala“, reče nilski konjić.

Nakon miševa, Tu-Tu je redom sretao: žirafice, majmunčiće, sloniće, mrave, lavove i tigriće, antilope, ribice, krokodile i šarene afričke ptice. Sve ih je redom pitao znaju li gdje je njegova mama. Nitko mu nije znao reći kako će pronaći mamu, ali svi su mu ponudili prijateljstvo i pomoć. „Ako pomoć zatrebaš ti, ovdje imaš prijatelje koji će ti pomoći“, odgovarali su svi redom.

Tu-Tuova avantura ima sretan kraj. Zahvaljujući životinjskim prijateljima, izbavit će svoju mamu iz zatočeništva.

Slikovnica je idealna za čitanje naglas, a kod djece pobuđuje zanimanje za raznolik afrički životinjski svijet, koji je prikazan toplim, životnim i pastelnim ilustracijama umjetnice Julije Goschke.

No najveća vrijednost ove slikovnice i njezine priče o nilskom konjiću neobičnog imena Tu-Tu leži u njezinoj poruci koja naglašava važnost susjećanja, prijateljstva i zajedništva u teškim situacijama. Upravo prijatelji mogu nam pomoći u prevladavanju svih teškoća i biti nam podrška kada smo usamljeni, uplašeni i ne znamo kako dalje.

Knjigica je idealna za djecu od 4 do 8 godina.

Cijena: 80 kn

Izdavač: Evenio d.o.o.

Narudžba na e-mail info@evenio.hr