Najvrjednije što djetetu možete pokloniti, svakog dana, ne samo u vrijeme blagdana, su vaša pažnja i vrijeme. A jedno od najljepše provedenih trenutaka s djetetom svakako je čitanje priča. To su trenuci kad se dijete smiri, kad se stisne uz vas, zagrli vas i uzbuđeno čeka da zaroni u jedan novi svijet, u maštu i priče u kojima je sve drugačije, sve je moguće i gdje ga čekaju divne avanture. Osim što se zabavlja, razvija maštu i proživljava sve što proživljavaju likovi, dijete se uz vaš glas, vašu prisutnost i ugođaj osjeća sigurno i povezano na svim razinama – osjetilnoj, emocionalnoj, fizičkoj i energetskoj. Nije ni čudo da nakon priče lakše utone u svijet snova kad zna da ste tu, blizu, s njim ili s njome.

Dragocjeno je to vrijeme i pažnja koju dajete djetetu, ali dragocjene su i poruke priča. Važno je putem priča djetetu prenijeti vrijednosti, pozitivne pouke iz života i mudrosti, te ih ugrađivati u djetetov um i srce od najranije dobi.

Stoga vam za ove blagdane preporučujemo slikovnice o emociji “Sreće” kao poklon od Djeda Mraza i ispod bora. Pokloniti priču, odnosno slikovnicu, uvijek je dobar i vrijedan poklon.

Slikovnice o sreći za vaše malene srećice

Lavica može i zna biti sretna zbog drugoga

Ova slikovnica djeci ukazuje na to koliko je za našu sreću i emocionalnu dobrobit važno da se znamo i možemo veseliti zbog tuđih uspjeha, postignuća i tuđe sreće.

U slikovnici pratimo jednu malu lavicu koja je uspjela osjetiti koliko je sreća zarazna i kako se širi od osobe do osobe te nas ispunjava ugodom i zadovoljstvom.

Lisica je naučila da sreća stanuje u srcima

Djeca često sreću poistovjećuju s materijalnim stvarima, pa misle da će im igračke i slatkiši donijeti taj dobar osjećaj. No u ovoj slikovnici naučit će da sreća nije u ničem izvan nas.

U slikovnici pratimo malenu lisicu koja voli dobivati i imati razne stvari, no djed će ju podučiti da osjećaj sreće i zadovoljstva zapravo dolazi iz našeg srca.

Hrčak osjeća da postoji tiha i smirena sreća

Kada su sretna, mala djeca to najčešće izražavaju motorički vrlo aktivno i energično. No vrlo je važno da se djecu poduči da postoji osjećaj sreće i zadovoljstva koji dolazi iznutra i koji je tih i smiren.

U slikovnici pratimo jednog malog hrčka kojem je mama pomogla da se na nekoliko minuta umiri, da zaklopi oči, duboko diše i pokuša osjetiti otkucaje svog srca.

Konjić sreću dijelit zna nakon truda i uspjeha

Mnoga djeca teško prihvaćaju pomoć odraslih u nekom pothvatu. No kada to učine, otvaraju svoje srce za učenje novih vještina, a mogu upoznati i osjećaj zajedničke, obiteljske sreće zbog nekog uspjeha.

U slikovnici pratimo konjića koji želi naučiti preskakati prepone te dozvoljava da mu u tome pomognu članovi obitelji. Kada uspije u svom naumu, svi zajedno dijele ogromnu sreću i ljubav.

Slikovnice možete naručiti ovdje.