Duž 5.835 km Jadranske obale nalazi se niz dragulja – prekrasnih plaža idealnih za savršen obiteljski odmor. Nakon što smo vas “odveli i upoznali” s pet dalmatinskih plaža u kojima će uživati cijela obitelj, vrijeme je da naše ljetno putovanje plažama preusmjerimo prema ljepotama Istre i Kvarnera. U nastavku vam donosimo najljepše obiteljske plaže Medulina, Crikvenice, Selca, Raba, Krka i Cresa.

Bijeca – Medulin

Medulin je danas poznato turističko odredište s izuzetnom ponudom smještaja i sadržaja. Krasi ga predivna obala i brojni otočići razasuti oko njega te velik izbor plaža. Najpoznatija plaža u Medulinu je plaža Bijeca koja se prostire kilometar uz obalu. Plaža je pješčana s blagim ulazom u more, a u plićaku vaši mališani mogu zaigrati i odbojku. U svojoj ponudi sadrži i aquagan, jednu od omiljenih zabava za djecu. Iznad plaže može se naći mjesto u ugodnoj sjeni stabala pa na plaži Bijeca vi i vaša obitelj možete provesti cijeli dan.

Bijeca_Medulin-istra.hr1

Foto: istra.hr

 

Crni Molo –  Crikvenica i Poli Mora – Selce

Ono što Rivijeru Crikvenica zasigurno čini prepoznatljivom su njene prekrasne i raznolike plaže. Godine 1888. izgrađeno je prvo javno morsko drveno kupalište u Crikvenici što je označilo početak razvoja organiziranog turizma. Jedna od svakako najljepših plaža je Crni Molo u Crikvenici koja je poznata po plitkoj uvali prikladnoj za djecu i igranje picigina. Na plaži se mogu unajmiti različiti sportski rekviziti, suncobrani i ležaljke, a opremljena je i tuševima. Ako klinci ožedne ili ogladne, u neposrednoj bilizini možete sjesti u jedan od niza kafića ili restorana. Plaža je pristupačna osobama s invaliditetom, a dobrodošli su i kućni ljubimci koji također mogu uživati u moru.

Gotovo čitava obala Selca uređena je kao plaža na kojoj se nudi bogata i raznovrsna ponuda dodatnih sadržaja. Plaža Poli Mora u samom središtu mjesta je šljunčana, ulazak u more je odličan, šljunak nije oštar pa će i nježniji tabani hodati po njemu bez problema. U sklopu plaže nalaze se i tobogan, trampolini za djecu i ostale zabavne naprave namijenjene za najmlađe.

plaža_poli mora1

Foto: Turistička zajednica grada Crikvenice

Mel – Rab

Rab je poznat kao otok sunca, pijeska, mora i ljepote, te kao jedan od najzelenijih otoka na Jadranu. Kada su u pitanju obitelji s malom djecom, Rab je naime sa svojih 30 pješčanih plaža i zahvaljujući kristalno čistom, toplom i plitkom moru, idealna destinacija za cijelu obitelj. Među njima, posebno se ističe plaža Mel u Kamporu, poznata po vrlo sitnom pijesku. Do nje se lako dolazi morskim putem ili automobilom, a nudi i veliko parkiralište s restoranima i barovima, što je čini omiljenom među obitelji. Od sportskih sadržaja na raspolaganju su trampolin i igrališta za djecu, a moguće je i unajmiti ležaljke.

mel_rab1

Foto: rab-visit.com

 

Vela Plaža – Baška

Glavna baška plaža na otoku Krku Vela Plaža duga je oko dva kilometra, a ovu prirodnu šljunčanu plažu osim Plave zastave krasi i postupni ulaz, plićak te kristalno čisto more s vidljivim dnom. Sve navedeno, čini je posebno pogodnom za djecu i neplivače. Okružena je restoranima i kafićima, a u blizini se nalazi i zabavni centar s vodenim toboganima. Kako bi u potpunosti mogli uživati u morskim radostima, na plaži je moguće i iznajmiti pedaline, daske za jedrenje, suncobrane i ležaljke.

vela plaža_krk1

Foto: otokkrk.com

 

Slatina – Cres

Imate li i djecu i psa, ovo je idealna plaža za vas jer se nalazi u sklopu kampa Slatina, koji sudjeluje u projektu ‘Kampiranje s psom’. Na plaži su psi dobrodošli, a za njih postoje posebno označena mjesta za kupanje i tuševi. Dodatni bonus za obitelj s djecom su kabine za presvlačenje i WC-i i tuševi, a na plaži se nalaze i spasilačka služba, oprema za prvu pomoć, animatori za djecu i odrasle, pedaline i suncobrani za najam. Blizu plaže nalaze se igrališta za razne sportove, parkić za djecu, trgovina i restoran. Smještena u selu Martinščica na otoku Cresu, ta prekrasna šljunčana plaža ponosna je vlasnica i Plave zastave.

cres_slatina1

Foto: istriasun.com