“Monopoly: Revolution Edition” ili revolucionarno izdanje ove popularne društvene igre donosi niz noviteta. Na 75. rođendan, tvrtka Hasbro odlučila je fanove iznenaditi okruglom pločom, plastičnim dijelovima i elektroničkim playerom koji svira glazbu i služi kao banka. Sredstvo plaćanja ostaje novac, ali su cijene i dobitci puno veći.

Igrači više neće moći tako lako varati jer elektronički dodatak postaje banka. Kada završite u zatvoru čuti ćete zvuk zatvaranja čeličnih zatvorskih vrata, a dok igra traje, slušat ćete Rihannu, Eltona Johna, Daniela Powtera i druge popularne pjesme i izvođače.

Monopoly je već i ranije ponudio nekoliko verzija svoje najpopularnije igre. Oni kojima rukovanje s novcem ide na živce, mogu nabaviti Monopoly Electronic Banking Edition. Tu su i druge verzije poput Nintendo Monopolyja, Monopoly Clone Wars (prema popularnim Star Wars), pa čak i Monopoly video igricu za Playstation 3.

Oni koji su imali prilike vidjeti novi Monopoly, kažu da je najrevolucionarniji dio okrugla ploča, jer daje dojam da se radi o potpuno novoj igri.

Igra će biti na tržištu tek najesen u Americi po cijeni od 34.99 dolara (oko 160 kn), a mi se nadamo da će naši distributeri dovesti okrugli Monopoly i u Hrvatsku.