Merkur osigurava najvažnije na svijetu – život i zdravlje, a u ponudi ima i novi program Moj izbor putem kojeg isplaćuje naknade za rođenje prvog i trećeg djeteta i majci – osiguraniku i ocu – osiguraniku. Naime, pristupanjem Republike Hrvatske Europskoj uniji i prihvaćanjem nove zakonske regulative, na području osiguranja života došlo je do određenih promjena. Stoga, od 1. srpnja 2013. žene i muškarci mogu ugovoriti policu osiguranja života po istim uvjetima.

Osim navedenih promjena Merkur osiguranje je uvelo i određene novosti te obogatilo svoju dosadašnju ponudu životnih proizvoda raznim pogodnostima i mogućnostima za svoje buduće osiguranike.

Tako primjerice od sada ukoliko osiguranik, muškarac ili žena, ugovori policu osiguranja života prema programu MOJ IZBOR dobiva naknadu za rođenje djeteta u iznosu od 3% od ugovorene osigurane svote. Također, novost je i da od sada osiguranik dobiva i naknadu osim za rođenje prvog djeteta i za rođenje 3. djeteta.

NOVO! Osiguranje za slučaj nastanka kritičnih stanja uslijed nezgode i rentna naknada

Osim produkata životnog osiguranja krojenih prema potrebi svakog pojedinca, od srpnja ove godine Merkur osiguranje je uz osiguranje od nezgode klijentima ponudilo i mogućnost ugovaranje osiguranja za slučaj nastanka kritičnih stanja uslijed nezgode kao primjerice u slučaju teških opeklina, sljepoće, gluhoće, kome, transplantacije vitalnih organa te gubitka ekstremiteta.
Klijenti sami biraju, između nekoliko ponuđenih opcija, visinu premije i osigurane svote.

Također, klijentima se nudi mogućnost da dodatno uz osiguranje od nezgode ugovore i tzv. rentnu naknadu koja im u slučaju nezgode i invaliditeta većeg od 50 % omogućava mjesečnu isplatu u iznosu od 100 EUR kroz 10 godina.

Nezgode nažalost ne možemo spriječiti, ali policom osiguranja od nezgode možemo ublažiti posljedice kroz financijsku potporu koju pruža osiguranje.