Kazalište Mala scena i ovog tjedna vodi najmlađe u kazalište i dariva našeg najsretnijeg čitatelja s 2 ulaznice za predstavu “Priču o kotaču” koja je na rasporedu u petak, 10. svibnja u 17.00 sati. Predstava “Priča o kotaču” namijenjena je za djecu već od 1,5 godine starosti! No, to nije sve, jer Mala scena vodi vas i na predstavu “Mala sirena” koja je na rasporedu u subotu 11. svibnja s početkom u 18.00 sati i dariva vas s 2×2 ulaznice!

Priča o kotaču

Priča o kotaču uz Priču o oblaku, Priču o svjetlu i Priču o vodi jedine su predstave u Hrvatskoj namijenjene djeci mlađoj od 2 godine. Ovim predstavama Kazalište Mala scena dokazuje da je kazalište za najmanju publiku ne samo moguće, nego i potrebno. Mala djeca još u potpunosti ne razumiju, ali itekako osjećaju ljepotu slika i riječi kojima im pripovijedamo o svijetu oko njih. Putem predstava u djecu se usađuju estetske vrijednosti za cijeli život, a posredno i podsvjesno pomaže im razumjeti svijet koji ih okružuje.

Kotač je prevladavajući oblik u svijetu koji nas okružuje: on je svagdje i u svemu. On sve pokreće i o njemu sve ovisi. To što je izum kotača pokrenuo čovječanstvo nama je starijima notorna činjenica na koju se ne obaziremo. A djeci?

Redatelji: Ivica Šimić i Ivana Peroš
Dramaturginja: Marijana Nola
Scenografkinja: Dinka Jeričević
Kostimografkinja: Danica Dedijer
Fotografkinja: Irena Sinković
Figure izradila Dunja Niemčić
Priču priča Vitomira Lončar

Predstava je namijenjena djeci od 1,5 do 5 godina.

Od 2010. godine predstava se izvodi i na talijanskom jeziku u prijevodu Marije Spicijarić.

Predstava traje 35 minuta.

Više o predstavi potražite na: http://www.mala-scena.hr/home/predstave/prica-o-kotacu.aspx

Mala sirena

Predstava Mala sirena vodena je fantazija o tajnama podmorskih dubina u kojima otkrivamo čudesna bića u njihovim pustolovinama i kraljevstvo morskih sirena među kojima je i najmlađa – Mala sirena, najljepšeg glasa. Njezina pustolovina počinje onog dana kada je dovoljno odrasla da vidi drugi zabranjeni svijet iznad morske površine, dobivši za to dopuštenje svoje bake – morske kraljice. Na tom putu Mala sirena pronaći će ljubav – najveću od svih tajna, koja će zauvijek promijeniti njezin život i navesti je da sama krene nepoznatim putem. Ovo je priča o ljubavi i prijateljstvu koje nadilazi granice svjetova.

Predstava nastala kao završni rad Katarine Arbanas na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

PREPORUKA: Predlažemo vam da prije dolaska na predstavu djeci svakako pročitate originalnu priču jer “Mala sirena” nije rađena prema crtanom filmu, nego prema Andersenu.

redateljica, dramaturginja, scenografkinja i izrada lutaka: Katarina Arbanas
skladatelj: Tin Tonković
oblikovateljica svijetla: Željka Fabijanić Šaravanja
dizajn: Mario Kolarić
fotografkinja: Ana Šesto
producentica: Vitomira Lončar
igraju: Katarina Arbanas i Giulio Settimo

Predstava je namijenjena djeci starijoj od 4 godine. 

Više o predstavi potražite na: http://www.mala-scena.hr/home/predstave/mala-sirena.aspx

Kako do ulaznica?

Kazalište Mala scena dariva vas s 1×2 ulaznice za predstavu “Priča o kotaču” koja je na rasporedu u petak, 10. svibnja u 17.00 sati i s 2×2 ulaznice za predstavu “Mala sirena” koja je na rasporedu u subotu, 11. svibnja u 18.00 sati!

Bilo je dovoljno prijaviti se putem našeg obrasca!

Dobitnica 1×2 ulaznice za predstavu “Priča o kotaču” koja je na rasporedu u petak, 10. svibnja u 17.00 sati je: PETRA ŠIMUNOVIĆ!  

Dobitnici 2×2 ulaznice za predstavu “Mala sirena” koja je na rasporedu u subotu, 11. svibnja u 18.00 sati su: MARIJA OREJAŠ i GORANA TADIC!  

Čestitamo sretnim dobitnicima i želimo dobar provod!