Kazalište Mala scena ponovno dariva naše drage čitatelje ulaznicama za odličnu novu predstavu “Smiješno čudovište” za izvedbe koje su na rasporedu u subotu, 5. listopada u 17.00 sati s 1×2 ulaznice i s 1×2 ulaznice za predstavu u 18.30 sati. “Smiješno čudovište” umjesto da plaši i straši ljude, smiješnim ih licem nasmijava. Umjesto da ga se boje i poštuju, oni mu se smiju i izruguju. Da li je čudovište ispunilo svoju zadaću provjerite u Maloj sceni!

Bekkanko je čudovište.
Bekkanko je drugačije čudovite.
Bekkanko je Smiješno čudovište.
Bekkanko je odbačeno čudovište.

Umjesto da plaši i straši ljude, njegovo ih smiješno lice nasmijava. Umjesto da ga se boje i poštuju ga, oni mu se smiju i izruguju. Kao takav ne uspijeva vršiti zadaću koju mu je povjerila Božica planina: da uči ljude ispravnosti i dobroti.

Yuki je lijepa i dobra djevojka koja nakon majčine smrti živi sama s ocem. On većinu vremena provodi u lovu, ostavljajući ju samu, na meti djece iz sela koja joj se rugaju i zlostavljaju je jer je drugačija. Yuki je slijepa.

Bekkanko i Yuki će se susresti. I nakon niza perpetija, zavoljeti. Slijepa djevojka jedina će vidjeti “pravo lice” čudovišta. Njegovo srce, njegovu nesebičnost i plemenitost. Spremnost da se žrtvuje za druge.

Je li moguća i održiva ljubav između čudovišta i čovjeka? I je li ona dovoljno snažna da se izbori za sebe samu u svijetu punom predrasuda i ograničenih mišljenja koja nisu spremna prihvatiti drugo i drugačije? A mi? Po čemu procijenjujemo i ocijenjujemo druge? Možemo li ih prihvatiti i kada izlaze izvan raširenih stereotipa i usko postavljenih okvira? Komad japanskog dramatičara i redatelja Asaya Fujite, preveden na brojne jezike i s velikim uspjehom postavljen na scene diljem svijeta na vrlo suptilan i vješt način spaja japansku kazališnu tradiciju i dramaturgiju sa suvremenom, ali i svevremenom temom i motivima.

Igraju:
Dajana Biondić
Petar Cvirn
Ivan Vukelić

redateljica i adaptatorica teksta: Ana Prolić
scenografija i likovno oblikovanje: Petra Held
kostimografkinja: Hana Letica
skladatelj: Damir Šimunović
koreografkinja: Tamara Savićević
oblikovatelj svjetla:Marino Frankola
fotografije: Nenad Reberšak
producentica: Vedrana Reberšak

Premijerna izvedba za goste 12.rujna 2013./premijerna izvedba za publiku 14.9.2013. godine.

Predstava je namijenjena za djecu stariju od 5 godina.

Više o predstavi potražite OVDJE

Kako do ulaznica?

Kazalište Mala scena dariva vas s 1×2 ulaznice za izvedbu predstave “Smiješno čudovište” koja je na rasporedu u subotu, 5. listopada u 17.00 sati i s 1×2 ulaznice za predstavu koja je na rasporedu u 18.30 sati.

Dvoljno je bilo prijaviti se putem našeg obrasca.

Dobitnica 2 ulaznice za predstavu “Smiješno čudovište” koja je na rasporedu u subotu u 17.00 sati je: ANAMARIJA SINOVČIĆ MEKRAŠ.

Dobitnica 2 ulaznice za predstavu “Smiješno čudovište” koja je na rasporedu u subotu u 18.30 sati je: MIRELA MATIJEVIĆ ERCEG.

Čestitamo sretnim dobitnicama i želimo dobru zabavu!