Mađioničarski trikovi, iluzija, čuđenje i bezbroj pitanja. Sve se to odnedavno može pronaći u Kulturno-informativnom centru u Zagrebu. Kako razrezati konopac i nanovo ga spojiti? Kako od nevidljive loptice stvoriti vidljivu i postati pravi mali mađioničar? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja donosi naš najpoznatiji iluzionist Luka Vidović koji, osim što simpatičnim forama osvaja djecu, uči ih i ponešto o svakodnevnim, a i onim neobičnijim zanimanjima.

Luka Vidović pokrenuo je vrlo zanimljiv program Čiribu Čiriba i vesela zanimanja u trajanju od 45 minuta. Program se odvija jednom mjesečno i do sada je privukao veliki broj zainteresirane djece od četiri do osam godina starosti.

Susret s djecom započinje jednostavnim trikovima, a s vremenom trikovi postaju teži i zanimljiviji. Mađioničar Luka djecu uvodi u neobičan svijet iluzije te im otkriva male tajne ovog čudesnog zanata.
 
Djeca su oduševljena trikovima i vrlo rado sudjeluju u programu, pa tako svatko tko poželi može postati mađioničar i Lukin asistent te izvesti vlastitu čaroliju. Svako dijete koje se popne na pozornicu i pomogne mađioničaru dobiva dar.

Nakon trikova slijedi upoznavanje s osobom iz određenog zanimanja. Do sada su na Lukinim susretima sudjelovali zubar, veterinar, kontrolor leta, a Luka je natuknuo da bi slijedeći susret koji se održava u 5. mjesecu mogao posjetiti timaritelj životinja.

Luka ukratko predstavi zanimanje koje je tema susreta, a gosti djeci jednostavnim jezikom objašnjavaju kako izgleda jedan dan u njihovu poslu, što je sve potrebno da bi se radio taj posao i zašto je on tako divan. Djeca zatim mogu postavljati pitanja i doznati sve što ih zanima o dotičnom zanimanju.

Čiribu čiriba jedinstvena je radionica i svakako je valja posjetiti. Djeci su mađioničari vrlo zanimljiva pojava koju nemaju prilike svakodnevno vidjeti na televiziji, pa će im druženje s vršnjacima i simpatičnim Lukom uljepšati dan.

Naša ocjena: 5/5
Mjesto održavanja: Kulturno-informativni centar u Zagrebu (Preradovićeva 5)
Cijena ulaznice: 15/20 kn (ovisno o datumu kupnje)
Trajanje: 45 minuta
Dob: 4-8 godina