Koliko puta ste u proteklim godinama, u potrazi za idealnim sportom ili aktivnosti za vaše dijete upisali u web pretraživač – rekreacija, sport ili aktivnosti za djecu? S druge strane, Vaše je dijete vrlo vjerojatno isto toliko puta upisalo riječi poput – igrice, računalne igre ili interaktivne igre za djecu. Sada ugodno s korisnim tj. vježbanje i igru možete spojiti u jedno u novootvorenom klubu “Mrak korak”.

Svjesni činjenice da je fizička aktivnost djece iznimno važna u današnjem sjedalačkom društvu, kao i da elektronska zabava neće nestati ili možda dosaditi današnjim generacijama djece, u klubu Mrak korak odlučili su primijeniti onu staru narodnu izreku “klin se klinom izbija”.

Naime, odlučili su upotrijebiti metode exergaminga, tj. spajanja tjelesnog vježbanja i igre, čija je primjena trenutno u značajnoj ekspanziji u velikom broju zapadnih zemalja. Stvorili su prvi hrvatski klub za djecu u kojemu se objedinjuju zahtjevna fizička aktivnost, uzbudljiva računalna igra, izvrsna društvena zabava, mogućnost natjecanja i afirmiranja kroz stjecanje nove vještine, te stvaranje samopozdanja kod djece u tom cijelom procesu.

Klub interaktivnog plesa “Mrak korak” prvi je hrvatski klub za djecu koji uz pomoć računalnog sustava iDANCE Multiplayer potiče djecu na fizičku aktivnost s nizom pozitivnih učinaka. Interaktivni ples u Norveškoj ima službeni status sporta, i jedina je računalna igra u svijetu sa sportskim statusom. Klub “Mrak korak” nudi djeci novi smjer fitnessa i natjecanja u skladu sa svjetskim trendovima exergaminga, a sve to na djeci blizak, zabavan i poticajan način.

Kako je nastala ideja?

Ideja kluba “Mrak korak” rodila se iz osobnog roditeljskog iskustva. Inspirirani potrebama svoje djece za njima omiljenom zabavom s jedne strane, i svjesni nužnosti KRETANJA kao preduvjeta za zdravi način života s druge strane, vlasnici kluba su krenuli u istraživanje tržišta u potrazi za rješenjem koje bi objedinilo ZABAVU i ozbiljnu FIZIČKU AKTIVNOST primjerenu današnjim generacijama djece.

Danas s ponosom mogu reći da se klub “Mrak korak” s iDANCE Multiplayer sustavom švedskog proizvođača Positive Gaming AB, pridružuje svjetskom rastućem trendu exergaminga (exercising + gaming) i exertainmenta (exercising + entertainment), koji objedinjuju vježbanje i zabavu u vidu interakcije s računalnim igrama. Računalne igre postale su glavni pokretač fizičke aktivnosti.
iDANCE predstavlja novi i iznenađujuće drugačiji sustav fitnessa – ovo je iskustvo igre i vježbe vođeno glazbom koje potiče aktivnost tijela i uma istovremeno, a sve to u društvu prijatelja u ugodnom okruženju!

Svi trk u klub “Mrak korak”!

Klub Mrak korak nudi mogućnost rezerviranja bespletnog treninga svim školarcima koji bi željeli probati ovu uzbudljivu novu aktivnost.

Nakon besplatnog probnog treninga, Vaše dijete može postati redoviti član kluba ‘Mrak korak’ i dolaziti na redovite treninge uobičajenom dinamikom od dva puta tjedno. Za one koji imaju previše drugih obaveza, a ipak bi se htjeli baviti interaktivnim plesom nudimo mogućnost treninga jednom tjedno, a za prave iDANCE zaljubljenike opciju od tri puta tjedno. Detalje o terminima i članarinama pogledajte na našoj stranici u rubrici Naši programi i članarine.

Tijekom vikenda u klubu će se održavati i raznovrsna događanja poput natjecanja i turnira te proslave dječjih rođendana. Želimo omogućiti članovima kluba, kao i svoj djeci i tijendžerima koji se žele upoznati s ovom igrom i okušati se u rođendanskom turniru, da najvažniji dan u godini – svoj rođendan – obilježe na jedinstven način uz vrhunsku zabavu na Mrak korak rođendanima za djecu.

Pokrenimo našu djecu uz iDANCE na način koji je njima zabavan!

Sve detaljne informacije o klubu Mrak korak, o iDANCE Multiplayer sustavu, interaktivnom plesu kao i exergamingu možete pronaći na web stranici www.mrak-korak.hr.