“Čuvarica svoje sestre” film je koji će vas od početka do kraja držati na granici suza a većina gledatelja ipak neće izdržati i ovu obiteljsku dramu će pratiti sa suzama u očima.

Sve počinje obiteljskom idilom, uspješni muškarac i uspješna žena, kuća, dvorište, dvoje djece, smijeh i igra. No, djevojčici Kate ( Sofia Vassilieva ) sa dvije godine doktori ustanove da boluje od leukemije. Jedini spas je novo dijete, napravljeno u epruveti da bi genetski odgovarala potrebama Kateinog tijela. Tada se rađa Anna ( Abigail Breslin ) koja od samog rođenja postoji kako bi se njezino tijelo iskorištavalo da bi se produžio život starije sestre.

No, djevojčice odrastaju i postaju svjesne što se događa. Kate postaje jasno da će umrijeti te u dogovoru sa mlađom sestrom i bratom smišljaju način kako da Kate umre spokojno, kako da Ann spasi svoj organizam te kako da obitelj ostane na okupu i ujedinjena. Braća sakupljaju novac i Ann odlazi kod razvikanog odvjetnika te mu nudi ušteđevinu da se izbori za zdravstveno osamostaljenje. Do odvjetnika dolazi u trenutku kada je Kate hitno potreban Annin bubreg i kada se bliži ta operacija. Obzirom da priča sa odvjetnikom završava na sudu, operacija buburega se odugovlači.

Tu počinje prava obiteljska drama.
Roditelji koji vole obje djevojčice i jedinog sina.
Kate im je u fokusu, pogotovo majci koja je napustila karijeru zbog bolesne kćeri, obrijala glavu kako bi kćer uvjerila da je lijepa i bez kose.
Ann od rođenja nosi ulogu spasiteljice svoje starije sestre i sada to odbija dalje biti jer shvaća da je i njen život bitan i da i ona želi živjeti.
Brat koji tokom cijelog filma ostaje u sjeni, no prikazan je i njegov način borbe sa obiteljskom dramom.
Otac koji daje podršku svima. Majci koja na sudu želi zadržati autonomnost nad zdravljem kćeri koja je zdrava, bolesnoj kćeri koja je na samrti, zdravoj sestri koja se ironično zdrava bori za vlastiti život i sinu kojeg zapravo svi pomalo ignoriraju.

Koliko god ova priča povlači etičke i moralne dvojbe, na kraju je teško zapravo donjeti odluku tko je u pravu. Treba li mladi život pokušati ostaviti na životu usprkos činjenici da je taj život još malo pa ugašen, treba li mlađa sestra pod svaku cijenu davati vlastite organe ne bi li produžila agoniju bolesne sestre…. Što učiniti? Odgovora nema. Svaka obitelj ga donosi za sebe. I svaka odluka na kraju treba biti ona jedina ispravna.

Više o filmu potražite na www.moj-film.hr.