Hrvatska udruga za disleksiju izdala je drugi CD namijenjen ponajprije učenicima od drugog do četvrtog razreda, ali i starijim uzrastima djece koja imaju teškoće u jeziku, čitanju i pisanju. Poslije prvog CD-a „Čitajmo zajedno“, koji je bio namijenjen učenicima prvih i drugih razreda, novi CD ide dalje. On je napravljen s ciljem razvijanja i automatizacije vještine čitanja.

Na zanimljiv način likovi djevojčice i dječaka vode kroz zadatke, daju upute i potiču na rad kroz zadatke abecede, igranja riječima i rečenicama.


Igrajući se, učenici mogu vježbati čitanje, razumijevanje pročitanog, jezično znanje i upamćivanje. Zadaci su napravljeni u nekoliko razina uz stalno praćenje postignuća osvajanjem bodova, ali i kroz mogućnost provjere rješenja i ispravljanja pogrešaka. Pridružite im se u ovoj novoj avanturi.


CD prati radna bilježnica  „Možeš ti to , zar ne?
 
Autorice su Željka Butorac, prof. logoped i prof. dr. sc. Mirjana Lenček, a urednica Stanislava Leljak-Turžanski, prof. logoped.


U radnoj bilježnici  će učenici otkriti kako se sve mogu igrati abecedom, riječima, otkrivati labirinte, zagonetke, premetaljke, a uz to vježbati jezik. Vježbat će i čitanje, pisanje, gramatiku i pravopis na zanimljiv način.


Zadaci u radnoj bilježnici su nadopuna zadataka sadržanih na CD-u. Rješavajući ih, učenici stječu znanja koja im olakšavaju savladavanje školskoga programa, posebno iz materinskoga jezika, ali i drugih sadržaja. Na samom kraju radne bilježnice su dostupna rješenja zadataka, a potom i lista besmislenih i pravih riječi te rečenica namijenjenih uvježbavanju čitanja.


CD i radna bilježnica koristit će učenicima, ali su odlična pomoć učiteljima i nastavnicima te stručnim suradnicima, posebno logopedima. Radna bilježnica omogućava roditeljima praćenje rada i napretka djeteta. Promatranjem djece pri rješavanju dobiva se uvid u njihove jake strane i eventualne teškoće, a što može značajno pomoći u odluci o traženju pomoći i podrške (s roditeljske strane) kao i u procjeni ciljanih područja (sa strane stručnjaka).   


 


Gdje kupiti?


Cijena kompleta (CD i radna bilježnica) je 89,90kn, a samo CD-a je 69,90kn. Uplatite iznos na broj žiro računa Hrvatske poštanske banke 2390001-1100134271. Možete platiti i preko interneta, pod “poziv na broj” upišite: 42410347634.
(Ako CD ne stigne na Vašu adresu u roku sedam dana, znači da u izvodima banka nije naznačila cijelu adresu, pa ne znamo kuda poslati. U tom slučaju Vas molimo da se javite na broj 091-568-1009 radi daljnjeg pojašnjenja.)


Gdje još možete nabaviti CD “Čitajmo zajedno 2” i radnu bilježnicu:
– FOMA, Zagreb, Creska 18 (01-3631-570; 3631-807),
– Naklada Nika, Amruševa 10/2, Zagreb (01-5578550)
– Hrvatska udruga za disleksiju (091- 56 81 009),
– Domina M, Trg Republike 6, Čakovec,
– HARFA, Ulica Franje Tuđmana 100 c,Kaštel Gomilica (021-222463)
– Šareni dućan, Svilarska 34, Koprivnica,
– Knjižara NOVA, Trg A. Starčevića 4, Osijek,
– Artmedia, Miroslava Krleže 1, Varaždin (0915348199)