Ilustratorica Lucy Scott prikazala je majčinstvo u nekoliko zanimljivih, šaljivih i slatkih slika. Crtež po crtež i lagano je nastao poseban dnevnik ilustracija (Doodle Diary of a New Mum), jednogodišnje avanturističko putovanje jedne mlade mame i njezine bebe.

„Od kada znam za sebe, uvijek nešto crtam, bilo za posao, bilo iz zabave. Kada nam se rodila kći 2012. godine, bilo mi je sasvim prirodno zgrabiti olovku i zabilježiti neke trenutke“, kazala je Lucy Scott.

Tako je nastao neobičan dnevnik mame kroz prvu godinu majčinstva za koju Lucy veli da je bila prekrasna, magična, teška i iscrplljujuća.

Odlučna u nakani da sačuva od zaborava sve te posebne trenutke sa svojom kćeri Lois, u dnevnik črčkarija zabilježila je niz dramatičnih situacija – od umorne i neuredne mame preko nereda u kući do bebe koja otkriva novi svijet i uništava sve oko sebe.

11174795_1426122844358686_7851798664373866491_n

Ova umjetnica i mama spojila je svoje dvije velike ljubavi. U toj neprestanoj gužvi, neispavanosti, svakodnevnom otkrivanju novih stvari pronašla je malo vremena i našalila se sa svojim životom mlade mame s pomoću olovke i papira. Sigurni smo da će se svaka mama pronaći u nekom od ovih crteža.

Više o umjetnici i njezinim radovima možete pronaći OVDJE.