U doba tehnoloških inovacija, na tržištu su se pojavili mnogi pametni tehnološki dodaci koji olakšavaju život. Nakon odjeće u koju je ugrađen uređaj za mjerenje fizičke aktivnosti tijela, pametnih satova i malenih zaslona za oči koji prate vaše zdravstveno stanje te su povezani s vašim pametnim telefonom, na red su došli i najmlađi. Roditelji oduševljeni tehnologijom moće će tako pratiti preko tehnoloških dodataka sve važne informacije o svojem tek rođenom djetetu.

Mimo Baby su dječji bodići koji sadrže uređaje koji mjere disanje, temperaturu i položaj tijela vašeg djeteta. Uređaj u bodiću potom šalje podatke o vitalnim funkcija djeteta na vaš pametni telefon.

Još jedna tvrtka, Owlet Baby Care, ponudila je slično tehnološko-odjevno rješenje – pametne čarapice koje mjere bebinu zasićenost kisikom i puls. Čarape sadrže senzore koji ne mogu naštetiti djetetu, a šalju vašem telefonu informacije o bebinim otkucajima srca ili prestanku disanja. Dodatna mjera zaštite je baterija punjena silicijem kako bi se spriječilo pregrijavanje uređaja.

Sigurnost ovih proizvoda potiče mnoge diskusije zbog prisustva baterija, Bluetootha i bežićne tehnologije, no nijedno istraživanje do sada nije provedeno u vezi utjecaja Bluetootha i drugih komunikacijskih tehnologija koje emitiraju zračenje na razvoj beba. Pojavili su se i slučajevi plikova i osipa, posebno kod pametnih narukvica za odrasle i djecu.

Tvrtke koje proizvode te proizvode ističu da vode brigu o što većoj sigurnosti redovitim testiranjima proizvoda, no isto tako napominju da njihovi proizvodi nisu medicinska pomagala namijenjena dijagnosticiranju ili liječenju bolesti. Svoje proizvode smatraju samo dodatnom razinom zaštite.

Osim sigurnosti, proizvođači moraju roditelje uvjeriti da se radi o točnim i korisnim informacijama o zdravstvenom stanju djeteta.

Tvrtka Rest Devices, koja proizvodi Mimo Baby bodiće za bebe procjenjuje da je količina zračenja njihovih proizvoda u prosjeku slična količini zračenja mobilnog telefona. Senzor i punjiva baterija smješteni su unutar plastičnog oklopa kornjače koja se nalazi na vrhu tkanine na djetetovom trbuhu te ima zaštitu od pregrijavanja.

Roditelji su podijeljeni. Dok jedni koriste ovu vrstu uređaja kako bi smanjili svoju zabrinutost oko djeteta i promjene koje se dešavaju u njegovom tijelu, drugi odlučno odbijaju takve naprave, smatrajući da uređaji ne mogu zamijeniti pozornost koju bi roditelj trebao posvećivati djetetu, a posebno dok je ono još beba.