Zimska škola u CTK Rijeka

Natrag na događanja

Praznici samo što nisu! Eto prilike za druženje, učenje i zabavu! Prijavi se na besplatne radionice u sklopu Zimske škole koja se organizira od 27. prosinca 2016. do 5. siječnja 2017. Osam radnih dana između Božića i Sveta tri kralja iskoristit će se za provedbu sedam besplatnih radionica namijenjenih različitim uzrastima.

Za učenike od 1. do 5. razreda osnovne škole pripremljene su radionice Zagrebi za zabavu i Daj 5 za reciklažu. Na radionici Daj pet za reciklažu, koja će se održavati u drugom tjednu Zimske škole od 12:00 do 13:30 polaznici će učiti odvajati otpad i reciklirati. Radionicu provodi udruga Ri Eko. Kako koristiti program Scratch koji omogućuje vizualno programiranje naučit će polaznici radionice Zagrebi za zabavu koja će se održavati od 10:00 do 11:30 sati u tjednu od 2. do 5. siječnja 2017.

Nešto starijoj ekipici, učenicima od 3. do 8. razreda osnovne škole, namijenjena je radionica mBotova koja će se održati od 11:15 do 12:45 u prvom tjednu Zimske škole. Na toj radionici polaznici uče sastavljati, programirati i upravljati simpatične robote mBotove. Učenici viših razreda osnovne škole – od 5. do 8. razreda – mogu se uključiti u još dvije radionice koje će se održati u tjednu nakon Božića.

Za njih je pripremljena radionica Internet of Things na kojoj mogu naučiti kako povezati svakodnevne objekte (poput zvona ili svijetla) s Internetom te ih na taj način unaprijediti i upravljati njima na daljinu. Radionica će se održavati od 9:15 do 10:00 sati, od utorka 27. prosinca do četvrtka 29. prosinca 2016.

Od 13:00 do 14:45 udruga AnimatoRi priprema radionicu animiranog filma na kojoj će se polaznici upoznati s medijem, dizajnom lika, ulogom zvuka u filmu te razradom pokreta. Polaznici će izrađivati tradicionalnu 2D animaciju na papiru te crtati u računalnim programima.
Učenici srednjih škola i mlade osobe mogu se uključiti u dvije radionice nakon što se oporave od novogodišnjeg slavlja.

Radionica alati za online suradnju u četiri će dana polaznicima predstaviti brojne poznate (poput Skypea ili Google Drivea), ali i one manje poznate alate (Trello, BaseCamp) koji su svima dostupni i mogu nam olakšati kako privatni, tako i poslovni život. Vrijeme održavanja radionice je od 10:30 do 11:30 sati, a u njoj mogu sudjelovati svi koji imaju od 15 do 30 godina.

Kombinacija umjetnosti, aktivnog građanstva, kreativnog izražavanja i društvenog angažmana mladih je ono što objedinjuje radionica Artivizam koja je namijenjena mladima od 15 do 24 godine. Radionica će se provoditi od utorka 3. siječnja do četvrtka 5. siječnja u terminu od 12:00 do 16:00 sati, a zajednički ju provode udruge Kombinat, Pariter i SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava.

Na radionice se možete prijaviti putem obrasca sve do 22. prosinca 2016.