“Pseća komunikacija” u Etnografskom muzeju

Natrag na događanja
Etnografski muzej

Udruga za zaštitu životinja Sedma od devet organizira radionice “Pseća komunikacija za djecu i odrasle”, koje će se održati u subotu, 14. svibnja u Etnografskom muzeju. Cilj joj je ukazati na tehnike kojima se mogu izbjeći pogreške pri susretu sa psima.

Psi komuniciraju, to je svima jasno. Komuniciraju jedni s drugima, a trude se komunicirati i s nama. Ponekad ih shvatimo, a ponekad nam nije jasno što nam žele reći pa ostanemo izgubljeni u prijevodu. Nažalost, najveći broj ugriza pasa dogodi se djeci u starosti od 5-12 godina, i to najčešće od strane obiteljskog ili poznatog psa.

Ova radionica namijenjena je djeci od 7-12 godina i njihovim roditeljima, a na njoj će na zabavan način upoznati pseći jezik, kako bi mogli izbjeći potencijalne probleme koji mogu proizaći iz nesporazuma u komunikaciji.

Radionica traje sat vremena i sastoji se od dva dijela. Uvodnih 15 minuta posvećeno je teoretskom dijelu i razgovoru o različitim načinima komunikacije i o tome što bi nam pas sve mogao poručiti. Nakon toga slijedi praktični dio, kada će posjetitelji zajedno pogađati što pas osjeća gledajući ikonografske prikaze, razgovarati zašto bi se pas tako mogao osjećati i što bismo mi trebali učiniti kada prepoznamo emociju koju nam pas komunicira.