Otvoreni dan Instituta Ruđer Bošković

Natrag na događanja
Institut Ruđer Bošković

Institut Ruđer Bošković poziva sve građane da se ove subote pridruže znanstvenoj avanturi u sklopu programa prilagođenog svim uzrastima.

Ruđerovci su za sve posjetitelje pripremili bogati program interaktivnih radionica, pokusa i predavanja u festivalskom ozračju na temu ”Što sad znanost ima s tim?” Na čak 13 istraživačkih postaja, smještenih u laboratorijima na livadama, pod šatorima ili u zgradama Instituta, posjetitelji će moći sudjelovati u interaktivnim pokusima te pronaći odgovore na zagonetke suvremene medicine i molekularne biologije koje skrivaju naši geni, te čak zaviriti u svijet CSI-a.

“Tko pita, ne skita!” – stara je i popularna izreka! Na predavanjima će posjetitelji imati prilike saznati što znanost ima s kemijskim osjetilima, tamnom stranom zvjezdanog neba, sudarima atoma, lego kemijom, serotoninom ili pak kako nam o smislu života ‘svjedoče’ jednostanični organizmi. Predavanja su posebno prilagođena različitim uzrastima tako da će se predavanja za uzrast od 5 do 14 godina odvijati u predavaonici 3. krila, a za uzrast od 14+ u dvorani 1. krila Ivana Supeka.

Osim, toga i ove godine ruđerovci će u posebnom programu “Kod šatora” ugostiti prijatelje popularizatore znanosti. Program pripremaju Fora radionice, Udruga Profesor Baltazar, Tehnička škola Sisak, koja predstavlja 3D tvornicu budućnosti i rovere, te Udruga za darovitost DAR koja je pripremila radionice Minecraft-kodiranje, Arduino, te Robotika, gdje će na mBoot robotima edukatori posjetiteljima omogućiti da nauče osnove programiranja robota koje je udruzi donirao Nenad Bakić.

Detaljan program možete pronaći na: http://odi2016.irb.hr/