Noć Muzeja 2017. u gradovima diljem Hrvatske

Natrag na događanja
Noć Muzeja

Pred nama je još jedno izdanje popularne manifestacije Noć Muzeja. Hrvatsko muzejsko društvo organizira manifestaciju od 2005. godine, te svake godine bilježi sve veći broj posjetitelja, ali i institucija koje se priključuju. Ovogodišnje izdanje održati će se u petak, 27. siječnja. Programi Noći muzeja tradicionalno su besplatni za sve posjetitelje.

Ovogodišnje izdanje odvijati će se pod naslovom Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo. Kroz brojna programska događanja najavljena za Noć muzeja 2017., istaknut će se važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja materijalne i nematerijalne glazbene baštine koju muzeji i druge baštinske ustanove čuvaju u svojim zbirkama, kao i značaj glazbe i njenih stvaratelja u povijesti i u suvremenom društvu.

Očekuje se i predstavljanje fundusa zbirki i tematskih izložbi posvećenih glazbi i glazbenicima – skladateljima, dirigentima, pedagozima, izvođačima i drugim stvarateljima, kao i ukazivanje na utjecaje pojedinih glazbenika na društvena događanja u povijesti i u suvremenosti.

Hrvatsko muzejsko društvo pozvat će na suradnju i partnerstvo u Noći muzeja Muzičku akademiju u Zagrebu, Muzičku akademiju u Splitu i Glazbenu akademiju u Osijeku, glazbeno-scenske, baštinske, znanstvene, obrazovne, pedagoške ustanove i udruge, organizatore festivala i predstavnike hrvatske klupske scene te muzikologe, teoretičare i novinare koji se bave glazbom.

Popis svih ustanova uključenih u ovogodišnju Noć Muzeja, možete potražiti na službenoj stranici manifestacije.