Noć muzeja 2016. – događanja diljem Hrvatske

Natrag na događanja

Jedanaestu Noć muzeja 2016. obilježiti će tema pod nazivom utemeljitelji i reformatori – Josip Juraj Strossmayer, hrvatski mecena koja se održava 29. siječnja 2016. godine od 18:00 sati do 1:00 sat. Na taj način odaje se počast jednom od utemeljitelja središnjih hrvatskih znanstvenih i kulturnih institucija, političaru i biskupu te jednom od najznačajnijih i najutjecajnijih hrvatskih ličnosti 19. stoljeća.

Noć muzeja 2016. biti ostvarena u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti, gradom Zagrebom, gradom Osijekom i Muzejom Slavonije Osijek kao glavnim partnerima, naglašavajući veze jednoga velikoga čovjeka, i njegova voljenoga grada. Strossmayera i Osijeka.

Tema jedanaeste Noći muzeja konceptualno se nadovezuje na prošlogodišnju manifestaciju, kojom se žele dodatno afirmirati velika imena hrvatske kulture, umjetnosti i znanosti i njihovo interpoliranje u programe kulturno-turističkih itinerera.

Programi Noći muzeja 2016. tradicionalno su besplatni za sve posjetitelje. Sve obavijesti o programima moguće je vidjeti na službenim stranicama Noći muzeja 2016., www.nocmuzeja.hr, a popis Muzeja koji sudjeluju te pojedinačne programe provjerite ovdje kao i na društvenim mrežama.