Noć knjige, manifestacija koja petu godinu zaredom daje poticaj kulturi čitanja, potiče razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu, održat će se 22. travnja.

Noć knjige 2016. održat će se ove godine iznimno u petak, 22. travnja. Iznimku od pravila da se Noć knjige održava 23. travnja čine vikendi i neradni dani te blagdani, stoga se ove godine Noć knjige održava uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige.

Želja Organizacijskog odbora je da se u Noći knjige u knjižarama, antikvarijatima, svim vrstama knjižnica, odgojno-obrazovnim i drugim institucijama te svim zainteresiranim prostorima i ustanovama od 18 sati do 1 sat iza ponoći organiziraju razna događanja: predstavljanja knjiga, javna čitanja, druženja s autorima, radionice i dr., s ciljem da oči javnosti usmjerimo na knjigu, u svim njezinim tradicionalnim i modernim oblicima.

Uz tradicionalni večernji program, Noć knjige 2016. imati će i svoju matineju, program namijenjen mlađem uzrastu, koji će se odvijati tijekom prijepodnevnih i poslijepodnevnih sati.

S obzirom da se ove godine u svijetu obilježava 400-ta obljetnica smrti Shakespearea i Cervantesa, želja organizatora je da, prema mogućnostima, programi Noći knjige 2016. obuhvate i ove dvije velike obljetnice.

Detaljnije informacije o programu u Noći knjige potražite na http://prijava.nocknjige.hr/loginx_kor.php?ret_link=%2Fprindex.php&type=notLogged i na https://www.facebook.com/nocknjige.hr/?fref=ts