Muzej seljačkih buna u tjednu prije škole, od 29. 08. do 03. 09. od 10 do 13 sati organizira besplatne edukativno – zabavne radionice za djecu, a u subotu pozivamoi roditelje, bake i djedove da nam se pridruže na obiteljskoj radionici s početkom u 15 sati.
U ponedjeljak započinje Arheološka slagalica na kojoj će djeca ciljano obići arheologiju u stalnom postavu, a zatim kreće praktični dio u kojem će upoznati pravo arheološko nalazište i vidjeti što se radi s nalazima te će se i sami okušati u restauratskom poslu- spajanju keramike. Na Kartografskoj radionici u utorak pokazat će im se kako su karte i planovi izgledali prije GPS-a, a u praktičnom dijelu će sami izrađivati svoj plan naselja. Srijeda je rezervirana za konje; kad saznaju koliku su važnost imali kroz povijest, nauče nešto novoga o njima, pridružit će im se djelatnici Centra Ritam s konjem te će djeca imati priliku bolje se upoznati s konjima, češljati ih, plesti im grivu te besplatno jahati. Četvrtak je dan za oružje i ukrašavanje. Kada djecu upoznaju sa srednjovjekovnim oružjem, izradit će i ukrasiti bezopasne replike. Oni koji ne vole oružje vidjet će nakit i odjeću iz vremena kada su u dvorcima živjele grofice i grofovi te će imati priliku izraditi svoje ukrase. Petak je predviđen za pustolovni Lov na blago, na kojem će djeca morati odgonetnuti zadane tajne i uz pomoć karte doći do skrivenog Oršićevog blaga.
Vikend je dan za obitelj te će na radionici uz pomoć suvremenih hobby art tehnika moći izrađivati kronike svojih obitelji, a nakon upoznavanja s osnovama heraldike, i vlastiti grb.

Ponesite fotografije za svoj scrapbook.
Muzej prije škole idealno je mjesto za naučiti nove stvari i pri tome se dobro zabaviti. Dodatne informacije na broj telefona 049/ 587 – 889, 049/587 – 880, 049/587 881, kontakt Martina Ebner-Petrinec.