Kliker festival – festival plesa, pokreta i igre za djecu i mlade

Natrag na događanja

Kliker festival – festival plesa, pokreta i igre za djecu i mlade održat će se u Varaždinu od 24. do 30. listopada.

Riječ je o međunarodnom festivalu koji će se održati u Varaždinu, te dijelom u Novome Marofu, od 24. do 30. listopada, i u okviru kojeg će biti izvedeno osam recentnih plesno-scenskih programa, od čega tri premijerno, zatim rezidencijalni, edukativni i interdisciplinarni programi i radionice – najavili su organizatori Kliker festivala, umjetnička organizacija Vrum.
O festivalu i programu govorili su Sanja Tropp, umjetnička ravnateljica Kliker festivala, te Dejan Košćak, producent u Vrumu.

– Kliker festival nastavak je onoga što smo godinama radili u okviru Dana suvremenog plesa. Novost je to da se mijenja fokus, i to iz razloga što se tijekom tih sedam godina pokazala potreba za samostalnim festivalom koji bi sadržajem bio okrenut djeci i mladima. Uvijek smo imali sadržaj za mladu publiku kao poseban segment festivala, a sada smo shvatili da on može funkcionirati i kao samostalan format – rekla je uvodno Sanja Tropp.
Program je pažljivo selektiran, naglasio je Dejan Košćak, odabrano je ono najkvalitetnije, a poseban naglasak stavljen je na edukativan sadržaj.

No iako je sadržaj festivala ponajprije usmjeren djeci i mladima – od beba i predškolske djece preko polaznika osnovne škole do srednjoškolaca i studenata – on se obraća svim generacijama, cijelim obiteljima, ali i pedagozima, odgajateljima te stručnjacima.

DETALJAN PROGRAM festivala po danima.