Istraživačko – terenski program Ključ za život

Natrag na događanja

Bioteka je ponovno u pokretu! Popularni projekt Ključ za život prenosi se i u podravske krajeve i stiže u Koprivnicu! Imate li kod kuće malog avanturista, prirodnjaka ili klinca kojeg jedva možete odvojiti od enciklopedije o životinjama i ne znate što biste s njim, pružite mu priliku da otkrije blaga prirode.

U listopadu koprivnički osnovnoškolci između 7 i 13 godina imaju priliku otkriti koja se sve to živa čudesa kriju u njihovom lokalnom području! Ovaj zanimljiv istraživačko-terenski program radionica, između ostalog, obuhvaća izradu lovki za kukce, određivanje vrsta kralješnjaka, prljanje ruku, rasprave o biološkoj raznolikosti koprivničkog kraja, kao i susret s uzorcima životinjskih kostura raznih vrsta. Uz to, nakon botaničke radionice djeca će na interaktivan i zabavan način upoznati zavičajne biljne vrste i njihovu važnost.

Djeca će tražiti skriveno blago, nositi ekološki otisak na svojim nogama, a (ako bude bilo terenske sreće) upoznati i neke „prave” životinje. Promatrat će ptice, proučavati biljke, otkrivati životinjske tragove.

Jednodnevna radionica Ključ za život održat će se u dva termina, 8. i 9. listopada 2016. u Koprivnici. Radionice su besplatne, a vode ih stručni edukatori iz udruge Bioteka. Broj sudionika jedne radionice ograničen je, a prijaviti se možete do petka 7. listopada 2016. do 16 sati na e-mail: matea.jarak@bioteka.hr.

Mjesto odvijanja bit će utvrđeno naknadno, nakon završetka procesa prijava na radionice.