Filmska revija mladeži i Four River Film Festival u Karlovcu

Natrag na događanja
Hrvatski filmski savez

21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film festival održat će se od 6. do 10. rujna u Karlovcu. Filmska revija mladeži festival je filmova koji su napravili srednjoškolci, odnosno mladi u dobi od 14 do 20 godina, a Revija (zajedno s međunarodnom inačicom – Four River Film Festivalom) je ove godine u znaku nezamjenjivog prijevoznog sredstva – bicikla.

Svečano otvorenje, 6. rujna, na rijeci Kupi uz Banijanski most nudi svim ljubiteljima filmske umjetnosti nezaboravno iskustvo uz pomoć projekcije koja će se odvijati na vodenom zidu. Tako će posjetitelji  po prvi put u Karlovcu imati priliku pogledati ovaj svjetlosni spektakl s trodimenzionalnim prikazima. Uz ceremoniju otvaranja održat će se karlovačka premijera filma „Žena zmaj“ Ivane Sansević.

I ove vas godine očekuju radionice i okrugli stolovi, a na obalama četiri rijeke i najbolji ovogodišnji filmovi prema izboru stručne selekcijske komisije profesorice Ane Đordić te filmskih kritičara Boška Picule i Stipe Radića. Uz natjecateljski program, svake večeri tu će biti i posebni program u najljepšim kino dvoranama –  na karlovačkim rijekama Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri.

Na stranicama Hrvatskog filmskog saveza možete pronaći kompletan raspored događanja i projekcija, kao i sve lokacije održavanja festivalskog programa.