Dvorišta – zavirite u gornjogradske palače i njihova skrivena dvorišta

Natrag na događanja

Pred nama su prva DVORIŠTA, najnovija kulturno-turistička atrakcija u kojoj se po prvi puta od 18. do 27.07. otvaraju vrata gornjogradskih palača i otkrivaju njihova skrivena dvorišta.

Kroz vrhunsku glazbu i odličnu zabavu, posebne ambijente, decentno uređenje i biranu eno/gastro ponudu pričat će se priče o dvorištima, o njihovoj prošlosti, ljudima i zgodama, i tako kroz pojedinačne priče o svakom od dvorišta priča se jedna veća priča o Zagrebu. A sve to na način primjeren današnjim korisnicima, Zagrepčanima i sve brojnijim turistima – kroz opuštenu ljetnu “chillout” atmosferu i zabavu.

“Svako dvorište ima svoju priču”, glasi slogan manifestacije, a sve dobre priče podržite, pratite, uživate u jedinstvenim ambijentima dvorišta.

 

LOKACIJE: Sjeverni dio Gornjeg grada

Palača Balbi, Demetrova 11
(Staroslavenski institut, barokna palača i dvorište s jedinim sačuvanim bunarom na Gornjem gradu)

Palača Erdödy-Drašković, Opatička 29
(Državni arhiv u Zagrebu, čuva najstarije povelje iz povijesti grada Zagreba)

Atelijer Meštrović, Mletačka 8
(Zbirka slavnog kipara, obiteljska kuća koju je Ivan Meštrović zajedno s umjetninama, fotografijama, arhivom i drugim osobnim stvarima darovao Hrvatskoj)

* U planu je otvaranje dodatnih prostora/dvorišta čije lokacije organizatori u ovom trenutku još ne otkrivaju u javnosti.

INFO
www.facebook.com/dvorista.in