Datum
-
Vrijeme
-
Lokacija
-
Cijena
-
Za dob
djeca, mladi, odrasli

Jezgra AstroFesta, koji će se održati 21. lipnja u Zvjezdarnici Tičan (na Tičanu pokraj Višnjana), jest slavljenje ljetnog solsticija i s njim povezanih običaja, vjerovanja i legendi tipičnih za stare narode europskog kontinenta. Na najkraću noć u godini, posjetitelji festivala vraćaju se daleko u prošlost – svečano ispraćaju Sunce, a onda budni dočekuju njegov izlazak, sve u čast drevnim civilizacijama sjeverne Zemljine hemisfere kojima je Sunce bilo simbol života.

U toj najkraćoj noći u godini, kada se prema mitskim pričama, dodiruje svijet realnog i nadrealnog na brdu Tičan (udaljen tri kilometra od Višnjana) pokraj nove zvjezdarnice, održati će se cjelonoćni glazbeno – scenski program, koji započinje ispraćajem zadnjih sunčevih zraka uvečer, a završava dočekom prvih sunčevih zraka u zor. Kulisa je događaja replika kamenoga kruga Mali sveti Anđeo, istarski Stonhenge. Od pamtivijeka je čovjek slavio Sunce, simbol života, stoga je u mnogim starim kulturama sjeverne hemisfere taj dan bio poseban.

Cijena ulaznice je 30 kn, a za djecu do 14 godina ulaz je besplatan. Svakako ne zaboravite ponijeti svoje instrumente kojima možete uveličati prve jutarnje zrake Sunca u jedinstvenoj atmosferi kamenog kruga!