Arhitektonska radionica za djecu: Granice prostora

Natrag na događanja

Posljednja iz ciklusa arhitektonskih radionica za djecu, koju vode arhitektice iz tima Prostor oko mene, odvija se u prostoru izložbe 3LHD interakcije na 2. katu.

Radionica pod naslovom Granice prostora ispituje kreativne načine stvaranja prostornih opni nadahnutih predloženim geometrijskim uzorcima. Promišljanje i oblikovanje uključuje stvaranje novih uzoraka docrtavanjem, određivanje karaktera bojanjem, te oblikovanje otvora rezanjem.

Nakon razgledavanja izložbe i razgovora o viđenom, svaki polaznik radionice izrađuje vlastite trodimenzionalne elemente, a nastavlja se s grupnim radom osmišljavajući prostorne strukture. Završetak će biti predstavljanje radova na izložbi.

Voditeljice radionice: arhitektice Kristina Careva i Ana Mrđen / Prostor oko mene/

Radionica je besplatna i uključuje materijale. Broj sudionika je ograničen (djeca od 6-12 godina) stoga su potrebne prethodne prijave na: eduakcija@msu.hr – do 11. 2. 2016.

Više o voditeljicama radionice:

„Prostor oko mene“ okuplja autorice koje kod djece žele pobuditi razumijevanje i interes za okolinu, prostor i arhitekturu. Djeluju od 2012. godine, s ciljem rada na arhitektonskom priručniku za djecu pod nazivom „Prostor oko mene“.

Priručnik je izdan 2014. i polazi od činjenice da će djeca današnjice određivati izgrađeni prostor budućnosti te želje da taj prostor bude svrsishodno promišljen, kvalitetno i kreativno osmišljen te blizak i razumljiv svima koji ga koriste. Priručnik je dobitnik UIA Architecture & Children Golden Cubes nagrade na nacionalnoj razini, kandidat za nagradu 50. zagrebačkog salona, te je među odabranim pomoćnim nastavnim sredstvima u obrazovanju djece osnovnoškolske dobi, za predmete: Likovna kultura, Priroda i društvo i Tehnička kultura.