Adventski program Zoološkog vrta

Natrag na događanja
Zoološki vrt

Ove se godine po prvi puta, Zoološki vrt grada Zagreba organizira poseban adventski program. Cijeli će Vrt biti prigodno uređen dekoracijama od prirodnih materijala, a posjetitelje uz blagdanski ugođaj očekuju i mnogobrojni edukativni sadržaji. Program kreće ovu subotu, 26. studenog.

Svaki će se dan građani moći susresti s alpakom Jasperom. Pored paviljona za majmune u 11.15 sati hranit će ga njegovi timaritelji.
Posebno zanimljivo u Vrtu će biti vikendom. U Tropskoj kući i Traperskoj kolibi održavat će se edukativni kutci, a u novom Edukacijskom centru tematske radionice.

Posjetitelji će se moći uključiti u Adventsku avanturu, obilazak Vrta pod vodstvom Djeda Mraza. Kroz njegovu te priču djelatnika Vrta posjetitelji će moći doznati mnoštvo pojedinosti o stanovnicima Vrta. Neke od njih, male i bezopasne, moći će i dodirnuti. Djed Mraz iz Božićnog sela, smještenog na Zebrinu trgu, radnim danom u obilaske kreće u 11, a subotom i nedjeljom u 11 i 14 sati.
U Insektariju posjetitelje očekuje izložba crteža Tee Ronte, mlade biologinje koja je na papir prenijela svoj doživljaj najzanimljivijih stanovnika maksimirske šume.

Inače, životinje se ne brinu zbog najavljenog zahlađenja. Gmazovi uživaju u toplini Tropske kuće, a lavlja obitelj voli protegnuti noge na svježem zraku.