Unatoč svim tegobicama i neugodnostima, trudnoća je ipak jedno od najljepših perioda u životu svake žene. Kada bebu koju nosite u trbuhu možete i vidjeti na sličici s ultrazvuka, uzbuđenje poprima sasvim novi oblik, a te sličice postaju prve uspomene na odrastanje vaše bebe i čuvaju se do kraja života. Kasnije im se pridružuju narukvice i prve fotografije iz rodilišta, otisci šaka i stopala i slične memorabilije. Sada im možete pridružiti još jednu – 3D isprint vaše bebe u trbuhu.

Japanska kompanija Fasotec napravit će minijaturnu repliku fetusa, odnosno bebe u vašem trbuhu, i poslati vam je u divnoj ukrasnoj kutijici za 1.280 dolara (oko 6.500 kn).

Projekt su u Fasotecu nazvali “Oblik anđela” (“Shape of the Angel”).

Ukoliko poželite imati ovu uspomenu, trebat ćete otići u Tokio, u kliniku Parkside Hiroo s kojom kompanija surađuje. Tamo će napraviti MRI, a slike poslati na 3D printanje u Fasotec. Finalna replika velika je oko 9 cm.

Ovaj trend navodno je iznimno popularan među Japancima, a možda nekome da dobru poslovnu ideju i kod nas. Vjerujem da postoje oni koji bi rado ovjekovječili prve mjesece svoje bebe i na ovaj način. Drugi će pak možda reći “Ah, što još neće izmisliti?!”.