Priliku da bližnjima priopćite novost da ste trudni imat ćete eventualno nekoliko puta u životu. Zato je lijepo kada se ovi trenutci učine posebnima te uz malo truda i urežu u pamćenje obitelji i prijatelja.

Evo maštovitih ideja koje su već oduševile neke obitelji kada im je objavljena sretna vijest.

“Kada sam saznala da sam trudna, htjela sam to na poseban način priopćiti suprugu. Obzirom da on radi kao knjigovođa, kupila sam čestitku sa slikom dječjih dudica u kojoj sam napisala da u travnju sljedeće godine (kada mi je bio termin) stiže porezna olakšica. Na trenutak se zbunio, a kada je shvatio, izbezumio se od sreće.”

“Suprug si svako jutro prije posla priušti vrući tuš i ja sam to iskoristila kako bi mu rekla lijepu vijest. Večer prije sam na ogledalu napisala da sam trudna, a njega je poruka dočekala ujutro kada je završio sa svojim jutarnjim obredom.”

“Za blagdane smo odlučili sretnu vijest podijeliti s našim bližnjima. Kada se cijela obitelj okupila, rekla sam da je vrijeme za slikanje. Svi su se namjestili, a ja sam umjesto “Smiješak!”, rekla “Trudna sam!” i opalila par fotografija. Tako da imamo uslikanu prvu reakciju naših roditelja, braće i sestara – i mogu vam reći da je ta fotografija predivna i neprocjenjiva.”

“Kada sam prvi puta ostala trudna, rekla sam suprugu da imamo veliki neočekivani trošak i da ćemo premašiti naš budžet. Zamolila sam ga da donese papir kako bi zbrojili i oduzeli sve troškove, a umjesto olovke u ruku sam mu dala pozitivan test za trudnoću. Prvo je mislio da je to marker, a postao je jako uzbuđen kada je shvatio što drži.”

“Kada smo suprug i ja saznali da ćemo dobiti bebu, kopirali smo sličicu s ultrazvuka koju smo dobili na pregledu i poslali je svima iz obitelji uz poruku da novi član naše obitelji stiže u studenom. Nakon što su primili vijest, svi su nas uzbuđeno zvali i čestitali nam.”

“Nekoliko dana prije Dana očeva saznala sam da sam trudna i odlučila sam taj dan iskoristiti kako bih mužu obznanila vijest. Kupila sam mu lijepu čestitku i napisala posvetu s potpisom – mama i beba – bio je presretan.”

“Nekoliko dana sam se osjećala loše (zbog jutarnjih mučnina) i moj je suprug znao da mi nije dobro. Nakon što sam napravila test za trudnoću, dala sam mu ga i rekla da ne vidim na toplomjeru pročitati imam li temperaturu. Nekoliko je sekundi zbunjeno gledao, a onda je počeo skakati i vikati “Stvarno?”, bilo mi je malo bolje nakon što sam ga vidjela takvoga.”

“Kako bi mojim roditeljima obznanili da očekujemo dijete, kupili smo dječju knjigu i unutra napisali posvetu “Molim vas, čitajte mi ovo u listopadu (ili studenom, ako malo zakasnim). Voli vas beba!”, snimili smo njihovu reakciju i taj nam je video neprocjenjiv.”

“Mužu sam rekla da sam trudna tako što sam mu u ispruženi dlan stavila zrno graška i pitala ga želi li čuti nešto nevjerojatno. Kada je potvrdio, rekla sam mu da je ove veličine trenutno naša beba. Od sreće je počeo plakati. Bilo je predivno.”

“Oko podneva sam saznala da sam trudna, pa sam morala pričekati skroz do navečer da to kažem suprugu kada dođe s posla. Kada je stigao, pitao me kako sam, na što sam ja odgovorila strogim glasom “Odi pogledati u podrum što je tvoj pas učinio!”. Bio je umoran i frustriran što nisam sama jednostavno riješila problem, ali kada je sišao i vidio namještenu kolijevku za bebu sa svim plišancima i pozitivnim testom za trudnoću jako se obradovao.”