Trudnoća donosi neizmjernu sreću i uzbuđenje u životu svake buduće majke, ali i neželjene kilograme. Uz sve čari ranog majčinstva, skidanje suvišnih kilograma još je jedna u nizu od zahtjevnih zadaća. Kako bi imale dovoljno mlijeka za svoje novorođenče, majke bi se trebale hraniti zdravo i uravnoteženo pa nije preporučljivo držati rigorozne dijete. Kako onda skinuti kilograme na zdrav način, kako za mamu, tako i za bebu?

Na žalost, ne postoji magična formula za skidanje kilograma koji su se nakupili tijekom trudnoće. Potrebno je uložiti dodatni napor i vrijeme kako bi se laganim koracima došlo do cilja. Ako želite na djelotvoran način skinuti suvišne kilograme bez dijeta i izgladnjivanja, slijedite ove savjete.

 

Zdrav režim prehrane

Nikada ne preskačite doručak! Jedite voće i povrće svaki dan. Neka se na vašem meniju nađu namirnice bogate vlaknima kao što su zob, grah, leća, žitarice i sjemenke (bundevine, sezamove, lanene, suncokretove). Izbjegavajte brzu hranu, zaslađene sokove, slatkiše, kolače, kekse.

 

Vježbanje

Svaki dan odvojite nekoliko minuta za tjelovježbu i brzo ćete skinuti nakupljene kilograme. Započnite s laganijim vježbama poput šetnje ili istezanja. Prije nego što započnete sa zahtjevnijim, energičnijim vježbama, morate se oporaviti od porođaja. Ako ste u nedoumici, posavjetujte se sa svojim liječnikom.

 

Dojenje

Dojenje je najbolji način za rješavanje suvišnih kilograma nakupljenih tijekom trudnoće. Majke troše mnogo kalorija na dojenje, posebice onih nataloženih masnoća. Brzo, prirodno i zdravo!

 

Zeleni čaj

Odlična vijest za sve ljubiteljice čajeva koje žele brzo skinuti kile nakon porođaja. Pijte zeleni čaj jer je bogat antioksidansima. Na taj ćete način držati kilažu pod kontrolom. No izbjegavajte šećer, ili ga smanjite što je više moguće.

 

Voda

Ne zaboravite koliko je važno unositi dovoljne količine vode u organizam, barem osam čaša dnevno. To će vam pomoći da držite konce u rukama kad je riječ o kilogramima. Imat ćete osjećaj sitosti i izbjeći prejedanje.

 

Strpljenje

Ne očekujte promjene preko noći. Sjetite se da ste kilograme nakupili kroz devet mjeseci, stoga budite strpljivi. Usvojite zdrave prehrambene navike, vježbajte redovito i s vremenom će nestati i sav nakupljeni višak – prirodno i zdravo.

 

 

Izvor: Boldsky.com