Američki BabyCenter na kraju svake godine objavljuje top liste najpopularnijih imena djece u godini na izmaku. U odnosu na prošlu godinu došlo je do promjene na vrhu ljestvice. Sophia više nije najpopularnije ime za djevojčice, a ni Jackson kod dječaka. U 2017. godini, prvo mjesto zauzela je Emma kod djevojčica i Liam kod dječaka. U nastavku pogledajte koja su se još imena našla na listi omiljenih među roditeljima.

Djevojčice:

1. Emma

2. Olivia

3.Ava

4. Isabella

5. Sophia

6. Mia

7. Amelia

8. Charlotte

9. Harper

10. Ella

Dječaci:

1. Liam

2. Noah

3. Logan

4. Lucas

5. Mason

6. Ethan

7. Oliver

8. Elijah

9. Aiden

10. James

Što se tiče Hrvatske, prvo mjesto na ljestvici najučestalijih muških imena u 2016. godini zauzeo je Luka. Čak 906 novorođenih dječaka upisanih u maticu rođenih nose ovo ime. Luku slijedi David koji je zauzeo drugo mjesto, potom Ivan, Jakov, Marko, Petar, Matej, Filip, Leon, a na zadnje mjesto smjestio se Ivano.

Što se pak tiče ženskih imena od prošle godine najviše djevojčica odaziva se na ime Mia. Od ukupnog broja rođenih djevojčica, njih čak 611 nosi ime Mia. Na ljestvici najpopularnijih ženskih imena našla se i Lucija, Ema, Petra, Sara, Lana, Ana, Nika, Marta i na zadnjem, desetom mjestu Iva.

50 najpopularnijih dječjih imena u svijetu