Vječno pitanje – Jeste li spremni postati roditelj? Hm, ozbiljno pitanje do čijeg ćemo odgovora ovaj put pokušati doći na zabavan i simpatičan način. I to uz pomoć iskrenog testa s britanskog bloga Mamami by Chet koji otkriva smiješne, “nezgodne” i skrivene čari roditeljstva. Svi ćemo se vrlo brzo složiti da je roditeljstvo jedna od najljepših uloga koja nam se može dodijeliti. Međutim, još ćemo se brže složiti da je ono ujedno i najodgovornija i vrlo često najteža dužnost. Od čega se sve roditeljstvo sastoji te tko je spreman, a tko nije, provjerite u simpatičnom testu snage i izdržljivosti koji slijedi.

Noćni test

Zaboravite na sedam ili osam sati spavanja u komadu. Dignite se iz kreveta oko tri sata ujutro i sve do osam sati ujutro šećite po kući noseći otprilike od četiri do šest kila. U osam sati ujutro legnite i “naručite” buđenje za tri sata. Ustanite i šećite s teretom narednih cca dva sata. Ako se uspijete dovući do spavaće sobe vratite se u krevet i namjestite alarm za četiri sata. Vjerojatno, od viška adrenalina neće moći zaspati, stoga skuhajte si kavu i pospremajte. Sa zadnjim atomom snage zaspite u dnevnom boravku u popodnevnim satima. Ponavljajte postupak sljedećih godinu dana. Pritom, u tih 12 mjeseci uvijek izgledajte besprijekorno, bezbrižno, sretno i poletno.

Nered

Uzmite malo rastopljene čokolade te je razmažite po dnevnom boravku tj. podu i kauču. Sakrijte komadić nekog voća iza ormara i ostavite ga tamo nekoliko mjeseci. Pritisnite prste na zemlju u teglici s cvijećem te ih potom očistite trljajući zidove. Ispraznite svaku ladicu te stvari ostavite u sredini prostorije. Potom to pospremite i ne gubite živce.

Odijevanje male djece

Kupite živu hobotnicu i mrežastu vreću. Pokušajte hobotnicu staviti u vreću tako da nijedan krak ne viri iz nje. Imajte na umu da za oblačenje imate samo pet minuta. Trenirajte nekoliko puta na dan.

Šetnja

Obucite se. Izađite kroz vrata. Vratite se. Ponovno izađite i spustite stepenicama. Vratite se natrag kući po ono što ste zaboravili. Ponovno krenite van. Šećite polako ulicom pet minuta. Zastanite i postavite barem šest pitanja o svakoj žvakaćoj gumi na podu, prljavoj maramici ili mrtvom mravu kojeg susretnete. Vrištite na cesti, odustanite od šetnje i vratite se kući.

Vožnja automobilom

Ako imate auto s troje vrata, slobodno ga možete staviti u oglasnik na prodaju. Vrijeme je za kupnju obiteljskog karavana. Napunite prtljažnik i zadnja sjedalo dječjim igračkama, pelenama, sjedalicom i kolicima. Kupite sladoled od čokolade i ostavite ga u pretincu za rukavice. Uzmite novčić i ubacite ga u CD player. Na zadnjim sjedalima auta ostavite čokoladne kekse.

Razgovor s djecom

Pet puta ponavljajte sve što kažete, s različitom intonacijom i glasnoćom.

Trgovina

Otiđite u obližnju trgovinu. Sa sobom povedite partnera koji će glumiti predškolsko dijete. Neka zastane kraj svake police, dodiruje svaki artikl i svako malo zavrišti “kupi mi to”. Obavite svoju tjednu kupovinu bez da ga ispustite iz vida dok on trči oko polica. Platite sve što pojede ili uništi.

Hranjenje jednogodišnjeg djeteta

Izdubite dinju. Napravite malu rupu sa strane. Objesite dinju sa strane. Objesite dinju vezicom na strop tako da se ljulja. Pokušajte žlicom pogoditi usta dinje tako da u rupu dospije kašica.

Tko preživi, imat će o čemu pričat!

Kako do zdrave trudnoće?