Britanska tvrtka 10x odlučila se pobrinuti za sve trudnice koje putuju javnim prijevozom. Naime, kako bi što ugodnije i “bezbolnije” putovale, tvrtka je razvila aplikaciju “Babee on Board” koja će “upozoravati” putnike da im “društvo pravi” trudnica koja možda više ne može stajati i kojoj je potrebno ustupiti mjesto za sjedenje.

Praksa je pokazala da ljudi koji putuju javnim prijevozom, zaokupirani svim čudima tehnologije, zanemaruju svijet oko sebe, tj. potrebe drugih putnika, pa tako i trudnica kojima je stajanje u prijevoznom sredstvu dodatno opterećenje.

Kako bi tome stali na kraj, 10x je razradio svoju aplikaciju i ponudio dvije opcije, “Request Seat” namijenjen trudnicama koje mogu preko svojih pametnih uređaja zatražiti mjesto za sjedenje i “Offer Seat” namijenjen svima onima koji u bilo kojem trenutku tijekom vožnje žele ustupiti svoje mjesto ženi u drugom stanju.

Sve što trudnica treba napraviti kad uđe u javni prijevoz je kliknuti na spomenutu aplikaciju, a njezin zahtjev mogu zaprimiti svi putnici u radijusu od 4 i pol metra. “Offer Seat” za sve korisnike bit će besplatan, “Request Seat” plaćat će se 3.99 funta, a sav prihod bit će uplaćen u dobrotvorne svrhe.