Kraj školske godine završava zaključavanjem učionice, spremanjem školske torbe u ormar i vječitim pitanjem roditelja i djece: “Što raditi preko ljeta?” Ako ne znate odgovor na ovo pitanje, mi ćemo biti ovog ljeta vaš džoker. Za sve one koji još nisu sigurni kako bi njihovi klinci mogli iskoristiti duge tople praznike, potrudili smo se pronaći zanimljive prijedloge aktivnosti. Našlo se tu svega, od besplatnih edukativnih radionica, ljetnih kampova pa sve do hokeja na travi i stolnog tenisa.

Besplatne radionice u Centru mladih Ribnjak

Ako pošaljete klince u Centar mladih Ribnjak od 16. lipnja do 14. srpnja 2017. u vremenu od 10.00 do 12.00 i od 17.00 do 19.00 sati dočekat će ih pregršt zanimljivih, kreativnih i edukativnih radionica. Moć bubnjeva, izrada igračaka od papira i šperploče, afričke maske od gline, tradicijske igre, vrtlarenje, izrada hotela za kukce, samo je dio programa Centra u kojem će svaki klinac moći pronaći ponešto za sebe. Sve informacije o programu namijenjenom za osnovnoškolce možete dobiti na broj: 091/ 48 14 733 ili na mail: ksenija.rozman@cmr.hr ili snjezanapetrov@hotmail.com.

Cool school kreativne radionice u Cekate-u

Cool school kreativne radionice najmlađe očekuju i u Cekate-u. Kroz sedam različitih radionica klinci će prostor Cekate-a moći pretvoriti u jedno veliko igralište. Očekuje ih vrhunska zabava uz puno plesa, glazbe, sporta, sporta, animacije i multimedije. Prijave na radionice se primaju na br: 091 3027 412 ili e-mail:sasa.coolschool@gmail.com. Pri prijavi nemojte zaboraviti navesti vrstu radionice i uzrast djeteta, kontakt telefon, e-mail adresu. Potrebno je i skinuti obrazac/suglasnost za objavljivanje fotodokumentacije na web stranici.

Uh, taj Internet

Ako želite da vam dijete nauči ponešto o digitalnim tehnologijama i društvnim mrežama preko ljeta, upišite ga na neku od radionica koje održava Centar za pozitivni razvoj djece i mladih. Cilj ovih radionica je pomoći djeci i mladima da osvijeste prednosti i opasnosti medija i društvenih mreža te ih podučiti kako da koriste internet na pametniji i sigurniji način. Cijena pojedinačne radionice je 150 kn, cijena ciklusa od pet radionica za djecu od 12 do 14 godina je 600 kn, a ciklus od osam radionica za djecu od 15 do 18 godina je 900 kn. Više informacija možete saznati na 098/1994-955 ili na e-mail: cepora.edukacija@gmail.com.

Ljetni kamp Mali sportaši

Ovogodišnji ljetni kamp organiziran je na tri lokacije u Zagrebu, na Šalati, bazenu Svetice i Sportskom parku Mladost. Petodnevno druženje namijenjeno je djeci od pet do dvanaest godina, a program u kampu djeci će omogućiti nezaboravan provod tijekom kojeg će se upoznati s novim sportskim, umjetničkim i drugim aktivnostima, razviti snažna i trajna prijateljstva, unaprijediti komunikacijske vještine uz uvažavanje različitosti te doživjeti nezaboravno ljeto. U program kampa uključen je širok spektar sportskih aktivnosti, umjetničkih radionica i istraživačkih grupa. Kamp počinje od 19.06.2017. pa sve do 01.09.2017. Program, točne termin održavanja i cijenu kampa te način prijave potražite OVDJE.

Odmorko 2017

Već tradicionalno, Školski sportski savez Grada Zagreba, za vrijeme ljetne pauze učenika, pripremio je program besplatnih sportskih aktivnosti pod nazivom “Odmorko Ljeto 2017.” Za vrijeme ljetnog odmora učenicima će biti ponuđene sljedeće aktivnosti: slobodno plivanje, tenis, kajak kanu, streljaštvo, atletika, hokej na travi, rukomet na pijesku, stolni tenis, odbojka, squash, taekwondo i borilačke vještine. Više informacija o sportskim aktivnostima, lokacijama i terminima možete pronaći na službenoj stranici Školskog sportskog saveza.

[PROČITAJ: 20 ideja kako djeci ispuniti vrijeme praznika]

(Izvor: www.djecji-dogadjaji.com)