Podsjećamo sve učenike i roditelje da ukoliko to još uvijek nisu napravili na portalu Burza udžbenika na adresi http://burza.skole.hr mogu razmijeniti svoje školske udžbenike.

Na Burzi udžbenika učenici i roditelji mogu na vrlo jednostavan način napraviti popis udžbenika koje nude. Udžbenici koje je učenik koristio prošle školske godine automatski će se prikazati kada učenik ostavi podatke o tome koji je razred i školu pohađao. Učenik tada može ažurirati popis na način da ukloni s popisa udžbenike koje ne nudi, te eventualno doda i druge naslove.

Učenici i roditelji također na Burzi udžbenika vrlo jednostavno mogu napraviti popis udžbenika koje potražuju, birajući ih iz Kataloga obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za osnovnu školu, gimnazije i srednje strukovne škole. Za svaki udžbenik koji potražuju, a netko ga u sustavu nudi, učenik će dobiti popis ponuđača i mogućnost kontaktiranja tih osoba.

Kroz navedene mogućnosti, Burza udžbenika na http://burza.skole.hr svim hrvatskim učenicima i roditeljima omogućuje jednostavnu razmjenu školskih naslova. Koristeći tehnologiju svima koji potražuju i nude školske udžbenike omogućeno je kontaktiranje bez vremenskih i geografskih ograničenja.

Burza udžbenika razvijena je 2009. godine na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNet, a trenutno ima više od 20 000 korisnika.