LinkedIn je društvena mreža na kojoj profesionalci i poslovnjaci raznih zanimanja mogu kreirati svoj profil, povezivati se s kolegama iz branše, kreirati svoj životopis, pratiti poslovne vijesti i objave, pisati si međusobno poslovne preporuke i upisivati napredovanja u karijeri. Mreža je do sad bila namijenjena za punoljetne osobe tj. 18+, no čini se da će i oni 13+ od sad moći kreirati svoje profesionalne profile, iako nikome nije jasno zašto bi to bilo njima uopće potrebno.

Na službenom LinkedIn blogu stoji: “Nadograđujemo naše Uvjete korištenja kako bi LinkedIn učinili dostupnim učenicima od 13 godina nadalje, odnosno ovisno o pojedinoj državi. Pametni, ambiciozni učenici već razmišljaju o svojoj budućnosti kada kroče u srednju školu – na koji će fakultet ići, što žele studirati, gdje žele živjeti i raditi? Želimo ohrabriti te učenike da ostvare prednost stvaranjem veza i uvida u profile milijuna uspješnih profesionalaca na LinkedInu, kako bi mogli donositi informirane odluke i odmah započeli svoje karijere”.

Teoretski je moguće da postoje klinci koji već s 13 ili 14 godina pokazuju iznimnu ambiciju i zanimanje za poduzetništvo te sanjaju o velikim karijerama te budućnosti koja za njih donosi prestiž i profesionalni uspjeh. No roditelji se s pravom i razlogom mogu pitati zar je djeci od 13 godina doista potrebna još jedna društvena mreža na kojoj ionako nemaju što raditi?