„Nek’ ti edukacija bude zanimacija!“, moto je kojim se vodila ekipa iz udruge Bioteka prilikom
izrade i pokretanja novog edukativno-zabavnog portala www.bioteka.hr. Portal je edukacijsko
online štivo za tebe, tvoje prijatelje i kolege iz školske klupe.

Ako imaš između deset i petnaest godina i zanimaju te teme iz područja prirode, biologije, evolucije, zaštite okoliša, energije te zdravlja i prehrane, ovaj će ti portal doći kao oaza u pustinji, višnja na šlag, kec na desetku, budali šamar, melem na ranu i sjekira u med. I to sve u paketu!

Ako imaš malo manje ili malo više godina od navedenih, ne brini, i za tebe postoji mnoštvo sadržaja koje možeš proučavati. Naposljetku, Bioteka je namijenjena i svima vama roditeljima, edukatorima i slučajnim prolaznicima koji u ovome vidite viši smisao i nadahnuće za lakši dan.

Zašto?
Zato što je svijet prirode neiscrpan izvor ideja i nadahnuća za svakodnevni život.
Zato što od prirode možemo učiti kako biti bolji ljudi.
Zato što je „vrijediš koliko znaš“ jedna od najcool rečenica ikad izrečenih.
Zato što je razumjeti „kako nešto radi“ osnova za razumijevanje „zašto nešto radi“.
Zato što u svima nama leži mali znanstvenik čijoj želji za znanjem ne trebamo stati na put.

Za početak tvojeg proučavanja Bioteke autori sajta su ti pripremili gigantsku bazu tekstova raspoređenih u pet kategorija: Živi svijet, Čovjek, Evolucija, Okoliš i Moja Zemlja, koje možeš proučavati koliko ti srce želi! Osim toga, na portalu te očekuje opsežan Biopojmovnik koji će ti pomoći da savladaš sve one „zastrašujuće“ dijelove gradiva iz biologije i prirode u školi, interaktivni kvizovi znanja za 5., 6., 7. i 8. razred osnovne škole te mala mehaničarska sekcija Uradi sam! za one koji vole zaprljati ruke i zaputiti se u prirodu.

Autori portala žele ti mnogo zabave uz proučavanje života na planetu Zemlji, a za sva pitanja i komentare možeš im se obratiti na e-mail kontakt@bioteka.hr!