Hrvatska škola Outward Bound (OBC) organizira 5-dnevni i 6-dnevni proljetni kamp u Lici za mlade od 13 do 19 godina. U edukacijskom centru OBC-a u ličkom selu Veliki Žitnik kraj Gospića djeca iz cijele Hrvatske imat će priliku naučiti više o svojim sposobnostima, osobnoj odgovornosti i timskom radu te steći nova prijateljstva i uspomene koje će pamtiti cijeloga života.

Dva programa

Tijekom proljetnih praznika OBC je pripremio dva programa: “Otkrij svoj potencijal i aktiviraj se” koji traje od 3. do 8. travnja i u njemu mogu sudjelovati djeca od 16 do 19 godina te program “Prihvati izazov – spoznaj sebe” od 4. do 8. travnja za djecu od 13 do 15 godina.

Što program obuhvaća?

Program obuhvaća sociodinamičke vježbe, vježbe komunikacije, ekspediciju s kretanjem kroz prirodu, orijentacijom, postavljanjem i raspremanjem prenoćišta, pripremanjem hrane na otvorenoj vatri. Program je također ispunjen širokim spektrom aktivnosti: vježbe na niskom i visokom uževlju, rješavanje problemskih zadataka, ciljane igre i problemski zadatci utkani u svakodnevne obaveze. 

Što ponijeti?

Djeci obavezno pripremite sljedeće:

  • prikladna slojevita odjeća za boravak u prirodi u svim vremenskim uvjetima
  • obuća za cjelodnevno pješačenje i rezervne tenisice
  • toaletni pribor za osobnu higijenu
  • vreća za spavanje i veliku ruksak od 60 l
  • baterijska svjetiljka i karimat

Ukoliko ne posjedujete vreću za spavanje, karimat, ruksak i svjetiljku, sve navedeno možete posuditi od OBC-a. Hrana je osigurana i pripremaju je polaznici. Do Velikog Žitnika roditelji sami osiguravaju prijevoz djece.

Kako se prijaviti i rezervirati mjesto?

Prijaviti se možete putem OVE poveznice. Svoje mjesto rezervirate uplatom participacije od 200,00 kuna koja je ujedno i jedini trošak za program uz put do lokacije i nazad. Participaciju je potrebno uplatiti na račun udruge najkasnije do 26. ožujka 2018.

Program financijski podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

[PROČITAJTE JOŠ: Školska godina 2017./2018.: Do kada traje i kada padaju praznici i blagdani?]