Centar za promicanje kvalitetnog života “Labirint” u suradnji s Dječjim edukativnim centrom “Mala sova” i ove godine organizira poludnevni boravak u sklopu kojeg provodi program “Bez ključića oko vrata.”  Namijenjen je osnovnoškolcima i bit će organiziran svakog radnog dana od ponedjeljka do petka u vremenu od 10:00 do 15:00 sati.

Od kojih se aktivnosti program sastoji?

  • Pisanje domaće zadaće i učenje

Ovaj dio programa obuhvaća vrijeme u kojem djeca mogu svakodnevno dolaziti prije ili nakon nastave te uz stručnu pomoć napisati zadaću i ponoviti školsko gradivo. U ovu aktivnost najviše su uključeni polaznici 3. i 4. razreda jer u školi koja je u neposrednoj blizini nema organiziranog boravka za tu dob te 5. razreda koji kod neke djece predstavlja rizik za uspješan daljnji nastavak školovanja.

  • Strukturirano provođenje slobodnog vremena

Osim usvajanja školskog gradiva osigurano je i vrijeme za strukturirano provođenje slobodnog vremena, u sklopu kojeg su organizirane aktivnosti kojima je obuhvaćeno jezično – komunikacijsko, kulturno – umjetničko, sportsko – rekreativno te socijalizacijsko područje.

Je li besplatan?

Program financira Grad Zagreb i Zaklada “Hrvatska za djecu.” Sve aktivnosti u sklopu programa su besplatne.

Kako se upisati?

Broj mjesta je ograničen, a upisi se vrše po redoslijedu prijava. Informacije o upisu možete dobiti na sljedećim e-mail adresama: djecjicentarmalasova@gmail.com, udruga.labirin@gmail.com ili na broj mobitela: 099 518 1126.

Zašto baš ovaj program?

Osnovni razlozi za pokretanje ovog programa leže u činjenici da suvremeni način života sve većem broju roditelja nameće potrebu zbrinjavanja djeteta mlađe osnovnoškolske dobi koje vrijeme do dolaska roditelja s posla provodi bez nadzora.

Samostalan boravak kod kuće često izlaže dijete mnogim opasnostima, a strah i briga roditelja za dijete tijekom radnog dana nameću potrebu za organiziranom brigom o djetetu. Upravo iz tog razloga osmišljen je program “Bez ključića oko vrata” koji tijekom školske godine pruža kontinuiranu organiziranu skrb za djecu prije ili nakon redovne nastave, u sigurnom i poticajnom okruženju.

Radite ove kineziološke vježbe i djeca će vam bolje učiti