Na facebook stranici Hrvatske udruge dadilja tjedno osvane nekoliko oglasa za posao. Međutim, jedan koji je prekjučer ugledao svjetlo dana, sve je samo ne običan. Naime, bračni par iz Zagreba povremeno traži dadilju za novorođenče koja bi bebu staru dva tjedna čuvala u noćnim satima (od 23 do 7 ujutro).

Beba se budi svaka 2-3 sata. Kad se probudi trebalo bi je nahraniti i uspavati i eventualno promijeniti pelenu. Roditelji bi za to vrijeme bili u stanu, ali trebali bi se odmoriti tj, odspavati dok dadilja čuva bebu, stoji u oglasu. 

Da je oglas neobičan, složila se i jedna dadilja koja je ostavila komentar na facebooku.

 

Čitam oglas i ne mogu doći sebi. Daj urazumite se, bebi od 2 tjedna je potrebna mama, a ne nepoznata osoba. Pitanje tim “roditeljima”– zašto ste išli na bebu ako niste bili spremni posvetiti joj se?, stoji u jednom od komentara.

I dok se većina zgražavala, nekoliko pripadnica ljepšega spola blagonaklono je komentiralo oglas.

MoŽda je jako izrezana. Možda se ne oporavlja dobro od cr. Možda je sve prošlo ok, ali se ona jednostavno ne oporavlja dobro. Možda je sve ok, no roditeljima treba pomoć. Noću. Povremeno. Kako volim ove žene koje samo vole pljuvati. Obično su to one koje su imale vojsku baba, tetki i sestara oko svoje djece. Ili junakinje koje sve mogu same pa onda kako se netko drugi uopće usudi tražiti pomoć i platiti ju.

A čemu tata služi? Od čega se on mora oporaviti? Beba ima 2 tj, razumjela bi da piše 2 mjeseca, ali to je njihova stvar i oni plaćaju dadilju i ne možemo druge suditi jer ne znamo njihovu situaciju. Nek im je sa srećom.

Inače, Hrvatska udruga dadilja, strukovna je udruga koja okuplja dadilje koje skrbe o djecu u domu roditelja te o manjoj grupi djece u svom domu. Osnovana je prije sedam godina, a okuplja dadilje iz svih krajeva Hrvatske. Udruga je organizirana kroz dvije sekcije, za privatno i obiteljsko čuvanje djece s podružnicama u većim mjestima.

Dadilje otkrile jezive stvari o djeci koju su čuvale