Jeste li znali..?

Da li kosti ikad prestaju rasti?

Da, prestaju, u dobi između 20 i 25 godina, ali se obnavljaju tijekom života. Izgradnja zdrave koštane mase još za ranoga života ima ključnu ulogu kod prevenecije ili odgode osteporoze.

Zašto je kalcij toliko važan za moje dijete?

Naše tijelo samo ne može proizvesti kalcij – zato je važno svakog dana putem pravilne prehrane dobivati pravi unos kalcija. 99% kalcija u ljudskom tijelu sadržano je u kostima i zubima.

Zašto moje dijete treba magnezij?

Magnezij pomaže tijelu da absorbira kalcij, odnosno pomaže izgradnji jakih kostiju i čvrstih zubića. 60% magnezija koje se nalazi u tijelu nalazi se u kostima.

Kako često moja beba treba jesti hranu koja sadrži cink?

Svakog dana! Cink je ključan za zdrav rast i razvoj jer pomaže razvoju tkiva, mišića, kostiju i imunološkog sustava. Tijelo ne skladišti cink, stoga je važno da beba jede svaki dan hranu koja ga sadrži.

 

Jeste li znali da se Nestlé mliječni deserti ne trebaju čuvati u hladnjaku do otvaranja?

Bebe vole mliječne deserte – baš kao i odrasli! Napravljeni posebno za bebe i malu djecu, mliječni deserti najukusniji su način da djetetu osigurate sve dobrobiti mlijeka i na taj način podržite njegov rast i razvoj. Sadrže više od 84% mlijeka i dolaze u različitim okusima: vanilija, čokolada, keks, griz i borovnica. Namijenjeni su bebama od 6 mjeseci nadalje.

Bogati su cinkom i kalcijem, mineralom koji je potreban za normalan rast i razvoj kostiju kod djece. Kvaliteta bjelančevina, kao i količina šećera (koja je znatno manja u odnosu na slične proizvode), prilagođene su dobi djeteta.

Zbog posebnog načina proizvodnje (termičke obrade točno određeno vrijeme) i hermetičkog zatvaranja u čašice, Nestlé mliječni deserti se mogu čuvati na sobnoj temperaturi do otvaranja, a nakon otvaranja se trebaju čuvati u hladnjaku.

 

Nestlé vas dariva s 5 poklon paketa omiljenih mliječnih deserata!

nestle_mliječni-desert_nagrada

 

Vanilija, čokolada, keks, griz ili ipak borovnica? Njamm! A koji je omiljeni okus mliječnog deserta vašeg djeteta?

Pošaljite nam fotografiju vašeg mališana kako uživa u omiljenom okusu Nestlé mliječnog deserta na nagradna@klinfo.hr s podacima: ime i prezime roditelja, adresa stanovanja, broj mobitela, e-mail, te imenom djeteta i omiljenog okusa mliječnog deserta, a Nestlé će petero mališana darivati s po četiri komada mliječnih deserata omiljenog okusa!

 

DOBITNICI POKLON PAKETA SU:

NATALIJA ŠANTEK i sin TEO

NIKOLINA VIDAKOVIĆ i sin LUKA

MATEA TARIBA i kćer KARLA

ALISA ŠEHIĆ i sin AMAR

SILVIJA SPAČAL i kćer KIARA

 

Čestitamo sretnim dobitnicima i svima se zahvaljujemo na sudjelovanju!